teşekkürler uzun yanıtınız için hocam. Peki fan temizliği macun vs? garanti nasıl
Hiç bir temizlik yaptırmadım, cihaz hiç açılmadı. Fan zaten kolay kolay çalışmıyor, üst performansa çıktığı zaman makine ısınmaya başladığında kendisi otomatik çalıştırmak gerekip gerekmediğini hesaplıyor ona göre çalıştırıyor. Ben pro modelini kullanıyorum, air modellerinde fan yoktu zaten. Windows cihazlar gibi sürekli fan çalışması söz konusu değil, belki şaşırıyorsundur bu duruma ancak öyle. Makine yüksek grafikli işler yaparken bile fanı hiç çalışmıyor.
Bak ben ETS2 oynuyordum, şimdileri lol oynuyorum sadece. ETS2 ile baya yüksek grafikler ile oynadığımda fan açıyordu, hatta ben manuel uygulama ile fanı da ayarlayabiliyorum, çalışma hızına kadar.. Lol oynarken bir kere bile fan açmıyor ve M1 kullandığım halde 140 fps lerde oynuyorum. ETS 2 oyununu sonrada baya geliştirdiler ve tüm haritaları satın almıştım bende şimdileri grafikler artık zorluyor, bende sadece lol oynuyorum. Zorluyor dediğimde yine oynuyor aslında ama istediğim akıcılıkta sıkıntı var. Oyun çok grafiksel olarak geliştirildi tabi, lol de bir sıkıntı da yok zaten..