Ben windows cihazlar ile yıllarımı verdim, işkenceden başka bir şey olmadı. Yüksek bütçeli makineler alsanızda uzun ömürlü performanslar kalmıyor. Çünkü teknoloji sürekli gelişiyor ilerliyor ve yetersizlik çok fazla kendini gösteriyor. Ayrıca genel sistem sorunları virüsler ve çok daha fazlası da kendini gösterdiğinde büyük sorunlar haline dönüşüyor. Yılda bir iki kez format atmak zorunda kalmak gibi onca derdiniz oluyor.

M1 ile mac kullanmaya başladım ve hala M1 işlemcili notebook kullanıyorum ve 4K editler banamısın demiyor makina.. Hem web hemde video ve tasarım işlerimi rahatlıkla çıkartıyorum. Performanstan yana hiç bir sıkıntı yaşatmıyor. Oyun amaçlı düşünmüyorsan kesinlikle mac den vazgeçmem. Windows da en son yaptığım video işimde asus laptop vardı ve ana kartı komple yanmıştı.. Altı üstü full hd bir video editi için after effect ile effect hazırlıyordum. Bir videoyu editlemek için parça parça çalışıyordum.

Şimdileri yine yeni bir makina düşünmüyor değilim ama yine mac alırım, hoş bu makina çalıştığı sürece rahatlıkla işlerimi çıkartıyor. Daha ne diyim M1 kullandığım halde tüm işlerimi çıkartıyorum, yaşadığım şehirde bir lens satın alırken satan kişi yönetmendi. Onunla tanıştım ve video çalışmalarını gözlemlediğimde çok beğenmiştim. Merakla nasıl bir sistemle çalıştığını sordum, ofisinde bizzat gördüm. Adam M1 ile benim makinenin aynısı 13" ekranla çalışıp işlerini çıkartıyordu.

İnternette mac tercih edenlere çok linçleme yapanlar var, yok windows şöyle böyle maci geçer falan diye çok atıp tutuyorlar. Hatta ünlü bir youtuber karşılaştırma yapıp milleti hepten galyana getirecek bir içerik çekip windowsu öne çıkartmaya çalışan bir içerik hazırlamıştı. Dikkatlice izleyince bile bir detay yakalamıştım, yeni alınmış üst segment bir cihazı bir yıl önce satın alınmış bir mac ile kıyaslayarak nesil farkı olduğu halde üstün gösterme çabasına girmişti..

Kesinlikle bu cihaza geçene kadar windows ile çalıştığıma pişmanım, programlar ile ilgili de bir sorun yok. Her türlü uygulama ve destek var zaten, şimdi M5 işlemciler piyasaya sürüldü kaç nesil geçti ben hala kullanmaya devam edeceğim belki de en az 3 nesil daha iş görecektir..