Hocam 189 u aradım yani vergi merkezini ; bizlik olarak herhangi bir sıkıntı yok dedi yıllık 4 milyonu geçmediğiniz sürece..ama 657 ye tabi olduğunuz için ordaki mevzuat ne diyor ona bakmamız lazım dedi

Hayır hocam daha herhangi bir iban eklemedim net bir cevap bekliyorum her yerden.. Babam vefat edeli 5 yıl oldu Annem onun emeklilik parasını alıyor acaba annemin adına yaparsam nasıl olur kabul edilir mi onu bilmiyorum
Education adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Aleyküm selam hocam, bende aynı durumdayım. Bilgilerinizi eklemeyin, soruşturma geçirirsiniz. Beliritğiniz gibi aile bireylerinin üzerine vergi hesbaı açarsanız %15 kesintiyle ödemeyi alabilirsiniz. Çalışan sigortalı varsa bağkura gerek kalmaz.
Eşimin adına açarsam sanırım zarar etmiş olurum hocam şuan ki tahmini gelirle aylık ancak YouTubeden gelen parayı bağkura öderim zaten.. aile yardımı da kesiliyor malesef eksiye düşerim bu şekilde
Sorudata adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Memur, hiç bir şekilde ikinci yol ve yöntemle ticari kazanç sağlayamaz.

Eşiniz adına açabilirsiniz. Fakat Bağ-kur ödemesi çıkar. Eğer başka bir yerde çalışıyorsa eşiniz, orada ödenen sigortasından dolayı bağ-kur ödemez. Ama bunun için de müracat etmesi gerekir.