Emreozkurt adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam selam,
Bu tarz tişörtlerin büyük kısmı tek bir yapay zekâ mucizesi değil, doğru araç + iyi prompt işi. En çok kullanılanlar genelde Midjourney ve DALL·E tarafı. Özellikle Etsy’de gördüğün bu renkli, detaylı ve “tatlı–fantastik” çizimler Midjourney’e çok benziyor.
Ama şunu net söyleyeyim: olay %70 prompt yazma, %30 da sonradan yapılan düzenleme. Yani sadece “halloween t-shirt” yazıp çıkan görseli basmıyorlar. Stil, renk paleti, çizim tarzı, simetri, vektöre uygunluk gibi detaylar promptta ciddi fark yaratıyor. Çoğu kişi de görseli aldıktan sonra Photoshop/Illustrator’da temizleyip baskıya hazır hale getiriyor.
Kısacası hocam, kullanılan AI’dan çok promptu yazan kişinin gözü ve tecrübesi işi öne çıkarıyor. O yüzden “hangi yapay zeka”dan ziyade “nasıl kullanıldığı” önemli.
Evet hocam ben ıdeogram plus üyelik aldım birseyler yapıyorum ama çok zorlanıyorum defalarca deneme rağme photoshop ta temizliyorum. Fakat öyle tasarimlar varki adamlar diyorum bunları nasıl oluşturuyor, cevap için teşekkür ederim.