bişeyin paralı platformda olması toplumun etik ve ahlaki değerlerine zarar verdiği gerçeğini değiştirmez, bende internete para ödüyorum ama 5 yaşındaki bebede erişebiliyor ? nitekim çoktan paralı olmayan stream servislerine düşmüş bi dizi ? bu popüler kültürle merak etmeyen biride açıp bi bakar ? kolay para kazanmayı salt kötülüğü gayrımeşruyu öven kolay parayı yüceltmek isteyen bi kitle var inatla, gerekirse mizahla karışık empoze etmeye çalışanda var. bana göre reality showlarda yasaklanmalı bütün köy tren yapmış çember kurmuş afedersiniz adamın karısıyla sevgilisi bi olmuş adamı nasıl gömdüğünü anlatıyor gülerek gevrek gevrek, bunun bağımlısı olan bi kitle var ciddi ciddi bunları gördükçe izledikçe zamanla kafasında bazı olayları normalleştiriyor. keşke alkol sigara gösterilse ekranlarda markalar gösterilsede şu rezillikler gösterilmese diyorum. he sanat çok büyütmeyelim hee...ben olsam tüm kenar mahalle dizilerini mafya dizilerini reality showları kaldırırdım.
Hukukun isleyisinde toplumun etik ve ahlaki durumlari bir etki objesi olamaz. Sana gore ahlaksiz gelen bir durum baskasina gore gayet normal ve siradan gelebilir. Hukuk senin dusuncelerine gore karar vermez, kanunlara gore verir. Soz konusu butun dijital icerik platformlarin ebeveyn ve pin kilitleri oluyor. Senin 5 yasindaki cocugun PC Televizyon karistiriyorken sen ebeveyn olarak ne ise yariyorsun ? Bu bilincsizlikle cocuk felan yapma zaten sen. Dogurup dogurup saliyorsunuz basinizdan. Ondan sonra o cocuk buyuyor sagda solda serseri gibi gezip topluma zarar veriyor.