Bu cevap, konu sahibi tarafından kabul edilebilir bir cevap olarak işaretlendi.
En önemlisi kar zarar tablosu tutman, bir excel tablosu açıp Maliyetini kalem kalem yazacaksın. (Kargolama poşeti pıtpıt vs her şeyi )
KDV, komisyon, kargo, gelir vergisi, reklam maliyeti, muhasebe ücreti, diğer vergiler ve iade kargo maliyeti bunların hepsini ürün başına hesaplayıp, Ne kazandığını ne kaybettiğini bileceksin.
En büyük hata aldığın ürünlerde fatura kestirmemek olur, fatura kestir ki giderin olsun vergiden düş.
Düşük bütçe ile al-sat yapamazsın. Sen gider toptancıdan 10.000TL lik mal alırsın ürün sana 15TL ye gelir. Birisi gelir 1.000.000TL lik mal alır ürün ona 10TL ye gelir. Rekabet edemezsin, buyboxa düşer zararına satarsın. Ki zaten artık toptancı direk Trendyolda satıyor
Al-Satdan ziyade ürüne değer katman gerekiyor. İşçilik eklemen gerekiyor, güzel paketleme yapman gerekiyor. Bunlar sana kazandırır.
Verdiğim bilgileri iyice düşün oku araştır, ben bu bilgileri öğrenene kadar 1 parmağımı kaybettim.

Ciddiyim Trendyol ürünü hazırlarken parmağımdan oldum.
Mesela örnek bir ürün ve parmağımı kaybettiğim ürünü anlatıyım;
Ben bir çok ahşap üründe vardım ozaman, ürünleri satmadan malzemelerini toplamıyordum. Bakıyordum yapabilirmiyim evet deyip ürüne giriyordum. Bu ürüne girdim ve girdiğim gün 10 sipariş geldi. Hemen istoça gidip porselen tabağı satın aldım. Altındaki ayakları da makinede keserken parmağımı kaptırdım. Bu ürünü aslında 10 sipariş alarak hiç satamadım. İçimde kaldı..
Allah herkesin gönlüne göre versin, yazdıklarım birilerine ilham olur umuduyla.