Düşük bütçeyle başlamak istiyorsan pazar yerleri + hazır altyapı en mantıklısı oluyor. “Sıfırdan site kurayım, sanal posla uğraşayım, kargo anlaşması yapayım” derken insan daha satışı görmeden yoruluyor.

Ben olsam ikas üzerinden yıllık paket alıp başlardım. Sanal pos, kargo entegrasyonu vs. hazır geliyor, teknik tarafla boğuşmuyorsun. Ürüne ve satışa odaklanıyorsun. Ek iş olarak yapan biri için büyük avantaj.

Ürün tarafında da ilk etapta:
– Kırılmayan
– İade oranı düşük
– Beden/numara derdi olmayan
ürünlere bak derim. Aksesuar, küçük ev ürünleri, niş ama herkesin ihtiyacı olan şeyler gibi.

Dropshipping teoride güzel ama pratikte müşteri memnuniyeti zor. Ben az adet stokla başlamak daha sağlıklı diye düşünüyorum. 10–20 adet al, satılıyor mu gör, sonra artır.

Reklam tarafında da başta büyük paralar gömmeye gerek yok. Ürün listelemelerini düzgün yap, görselleri iyi seç.

Yeni başlayanların en büyük hatası bence her şeyi aynı anda yapmak istemeleri. 50 ürün, 10 kategori falan… 3–5 ürünle başla, öğrenerek büyüt.

Ek iş olarak yapılabilir ama sabır işi, 1 ayda zengin olayım kafasıyla girilmemeli. Doğru kurgu olursa zamanla oturuyor.

Kolay gelsin, umarım faydası olur 👍