ben kürtler ile çalıştım herseefrinde ben kürdüm demeleri varya adamı ayar ediyorlar. Irkcılıgın dibine kadar var kürtlerde. benim ailemdede kürtler var kardeşimin hanımı kürt bu güne kadar sen kürtsün demedik. ama gelin her seferinde ben kürdüm diyor. insan gibi muameleyi yapan türkler. kürtler degil. sen turk olarak diyarbakında bir inşaatde çaliş bakalım sana rahat veriyolarmı. ama ne hikmetse kürtler ülkenin en iyi yerlerinde varlar.
4 Sene yaşadım diyarbakırda daha sonrasında da doğunun bir çok bölgesine sürekli gidip geldim, "bir türk olarak". Türk veya Kürt olma ile alakalı 1 tane anım yok, hatırladığım diyalog yok. Boyunun 1.86 olması ile başka birinin 1.70 olması gibi bir şey. Muhatabı kişiler bunun konusunu dahi yapmaz, diyalog içinde, mahalle veya ev içi sohbetlerde bahsedilmez bile. Türk olduğun için lokantada daha az yemek vermezler mesela, taksici daha çok para almaz. Halkın bizzat kendisi, köylünün kendisi bunu bilmez, konuşmaz, konu etmez.
Az eğitilmiş, yemeği az verilmiş, insanlıktan nasibini almamış kısacası "eksik kalmış" kendini insan zanneden bazı ŞEYLER algı yaratarak sıcak evinde oturup ortalık karışsın istiyor. Bir çoğu bunu tamamen bilinçli bir şekilde isteyerek yapıyor, zevk alıyor bu anarşiden, hoşuna gidiyor. Kendi eksikliğini bunlarla tamamlamaya çalışıyor
Ama toplumda bir karşılığı yok bunun. Herhangi bir Türk doğuda veya herhangi bir Kürt batıda 1 hafta geçirince gerçekte durumun ne olduğunu anlıyor zaten.