Merhabalar, bu konumda admob hikayemi paylaşmak istiyorum. Çok fazla içerik güncellemesi olmasa da zaman zaman güzel sonuçlar olduğu zaman konuya eklemeyi düşünüyorum.
Amacım onlarca mobil app yapıp bunları App Store yükleyip sürümden kazanç sağlamayı düşünüyorum. Bir uygulama bittikten sonra reklam ya da herhangi bir tanıtımla uğraşmadan diğer uygulamaya geçiyorum, bu süreçte uygulama mağazadan doğal olarak indirme vs. alıcak ve ben yeni yeni uygulamaları oluşturup daha geniş kitlelere ulaşmayı amaçlıyorum.
Belli bir uygulama sayısına geldikten sonra ise sosyal medya vs. üzerinde reklamlar yapmayı da düşünüyorum fakat o sürece gelene kadar amacım yap ve organik büyümeye bırak şeklinde olucak.
Genel olarak yaptıklarım :
2 adet uygulamam App Store üzerinde yayına alındı. 1 uygulamam sadece İngilizce olarak yayına aldım çünkü sektörü gereği sadece İngilizce olması lazımdı, diğer uygulamada ise +40 tane dil ekledim fakat bu uygulamada dil konusunda bazı sorunlar yaşadım ve 4 adet güncelleme sonunda dün ilgili tüm diller App Store eklendi ve bugün ise avrupa birliği ülkelerde yayınlanması için ilgili App Store ayarlarını tamamladım.
Uygulamalarda reklam gösterimlerini web rest apime bağladım, şuan reklam gösterimleri kapalı fakat belli bir kullanım oranına geldikten sonra reklamları açmayı düşünüyorum.
Şuan ise yeni yapmak istediğim 2 adet uygulamadan 1 tanesinin temelini attım diğerinin ise ekranlarını ekleye ekleye devam ediyorum.
Web'den mobile geçmemdeki niyet ise google güncellemeleri ile biten siteler ya da bir süre sonra çakılan sitelerden sıkıldım ve mobil de eğer kemik bir kitle oluşturursam bu insanlar sürekli uygulamamı kullanır ve zaman zaman fcm bildirimler gönderip kendi kitlemi yönetmeyi düşünüyorum.
Yapacağım uygulamaları sektörlerini paylaşmayı düşünmüyorum sadece 1 tanesinin wallpaper uygulaması olduğunu paylaşabilirim.
Admob 'da banner, geçiş ve bazı uygulamalarda ödüllü reklam modeli kullanmayı düşünüyorum.
Sizleride bu alana beklerim, İyi forumlar