Merhaba arkadaşlar. Şuan ciddi bir psikolojik aynı zamanda sinir ve stresle büyük bir uyum problemi yaşıyorum. Müsaadenizle sizleri de sıkma'dan konu'ya geçiyorum.

Uzun yıllar sağlık sektöründe ilaç firmalarında sipariş kontrolleri biriminde çalıştım. Kısa süreli farklı firmalara geçiş sağladım. Ama işim ve ilerleyişim her firmada aynıydı. 2025 senesi Temmuz ayına kadar dayabildiğim kadar dayandım. Ama sektörün hem şehir hemde şartları gereği maaş olarak asgari ücretin kısmi olarak üzerinde ve mesai saat ücreti çok düşük seviyede olduğu için (Çocuk okul çağında ve şuan okuyor) istifa ederek sektör değiştirme kararı aldım.

Ekstra işlere mesai saatleri sonrası gidiyordum. Part-time işlerle kendi giderlerimi karşılamaya çalışıyordum. Onunda düzensiz olması gir gelip bir gitmesi gene beni belirli bir mesafeye getiremedi.

Fabrika ortamını hiç görmedim, bilmedim ve çevremde hep sağlık ve benzeri sektörler olduğu için çok yabancı konumdaydım. Maaş ve mesai olarak eski firmalarıma göre gayet uygun rakamlar veriyorlardı. Bir çılgınlık yaptım ve bende bu işe girmiştim. Ama sanki üzerimde ceset ağırlığı var delirmek üzereyim.

Kapalı ortam vardiyalı çalışma sinir stres tempo insanlar çok fazla gergin kimse iş öğretmek istemiyor ve daha fazlası. Mükemmel bir uyum sıkıntısı yaşıyorum. İlk fabrikada 3 ay anca dayandım, bir gıda fabrikasıydı. Şartları iyiydi ama ortam kapalı alan beni resmen içten içe eritti. Şimdi 2. Bir fabrikada pvc sektöründe girdim. İşi öğreniyor ve operatör olmak için yetiştiriliyorum. 12 saat 2 vardiya. 1 saat git 1 saat gel. 14 SAAT...

Normal 3 vardiya olan fabrikalar yada 2 vardiya yada tek vardiya olan kısımlar gene mesaisi az asgari ücretin biraz üstü. Ne hikmetse 2 vardiyalar günlük 8 saatin üzerinde hafta içi 1.5 katı hafta sonu 2 katı olarak mesai yazdığı için rakamlar tatmin edici seviyede.

AMA BEN UYUM SAĞLAYAMIYORUM. Şuan molada size bunları yazdım ve açıkçası bu durumda olan arkadaşlar neler yaşadı neler hissetti onu merak ediyorum. Sizlerden öğrenmek istiyorum.

NOT: YAZDIKLARIMI LÜTFEN BÜTÜNÜ İLE OKUYUNUZ. ŞİKAYETLERİM NET VE AÇIK. BEN NASIL UYUM SAĞLAYACAĞIM. ?