Kusura bakma ama bu yazı bir iki şey çalıştı, ben çözdüm seviyesinde kalmış.
Evet, tarayıcısız request atılabiliyor, evet cookie kopyalayınca ilk başta sonuç geliyor. Buna kimse itiraz etmiyor zaten.
Ama buradan Googleı aştım sonucunu çıkarmak doğru değil.
SOCS dediğin cookie bot doğrulaması falan değil, bildiğin consent çerezi. Buna bu kadar anlam yüklemek yanlış. Tarayıcıdan aldığın cookie de IP, TLS, user-agent ve davranışla örtüşmediği an çöp oluyor. Patlamış cookie kullanabilirsiniz demen bile aslında bunun kanıtı.
Request çalışıyor olması, sistemin kandırıldığı anlamına gelmiyor. Google tek tek isteklere bakmıyor, örüntüye bakıyor. Arama → tıklama → sayfada kalma → geri dönüş gibi şeyler yoksa attığın hit sadece sayıdan ibaret. SEO tarafında ya hiçbir etkisi olmaz ya da tam tersi, siteye zarar verir.
Proxy, UA havuzu, curl_cffi falan da sihirli değnek değil. User-agent cihaz olmuyor, proxy kullanıcı davranışı olmuyor. Kağıt üstünde geliyor gibi görünen trafik, pratikte sinyal üretmiyor.
Herkesin hit botu olacak kısmı da açıkçası gerçekçi değil. Bu işler bu kadar kolay olsaydı zaten kimse SEO, içerik, kullanıcı deneyimiyle uğraşmazdı.
Yazdıklarında tamamen saçma şeyler yok ama çıkarımlar fazla iddialı. Bu yöntem en fazla kısa süreli denemelerde çalışıyor gibi görünür, uzun vadede siteyi yakma ihtimali daha yüksek. Gerçekten işe yarayan çözümler böyle postlarla paylaşılmaz zaten.