DijitalMuhasebecim adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Sizin de dediğiniz üzere meslek odaları yönetmelik çıkarabilir, kanunları yalnızca TBMM çıkarır. Her iş ve işlem için kanun çıkarılmaz. SMMM asgari ücret tarifesinin belirlenmesinin TBMM'de görüşülmesini beklemek ayrı bir gariplik doğrusu Diğer husus sözleşmeler ülkemizde borçlar kanunu kapsamında yasal dayanağa kavuşturulur. Kanunlara aykırı çelişki içermeyen her sözleşme geçerlidir. Kaldı ki Türmob tarafından hazırlanan sözleşmenin kullanılması meslek mensupları için zorunludur.

Günde onlarca mesaj geliyor bir çok arkadaşın sorusunu usanmadan, sıkılmadan ben ve diğer meslek mensubu arkadaşlar yanıtlıyoruz. Kimsenin sorusunu yanıtladık diye de fatura çıkarmıyoruz Bu ithamda bulunanların ne hikmetse ticaret puanlarına bakıldığında geçmişte iş yaptırıp ödeme yapmaması da oldukça manidar
Bu nasıl bir zorunluluk ki bazı iller tarife yayınlarken bazıları yayınlamıyor. Ayrıca yine nasıl bir zorunluluk ki herkes kafasına göre takılıyor. Hele bir mesajda iş yükü arttı falan demişsiniz o daha fantastik o zaman aylık ücret neden ödeniyor? Kusura bakmayın bana defter ücreti diye alınan haracı kimse haklı gösteremez.

İkinci konuya gelecek olursak zahmet edip profilime kadar girip üşenmeden olumsuz trade'leri filtreleyerek en yakını yaklaşık 5 sene önce olan şeyden beni vurmaya çalışmışsınız Boş vaktiniz bol olduğuna göre daha önce adıma açılmış bir şikayet konusunda konu ile ilgili açıklamamı okuyabilirsiniz. Benim sizin kadar boş vaktim olmadığından şimdi o yazıyı bulmakla uğraşamıyorum. Yaklaşık 16 yıllık üyeliğimdeki 105 pozitif ticareti ki bir o kadar da trade kullanılmayan vardır görmezden gelip seneler öncesine ait 9 taneyi gören kişinin birkaç mesaj önce yazdığı art niyet ararım cümlesinde özne yerine kendini koymasını tavsiye ederim.

Sağlıcakla kalın