Merhabalar,

Forumda dönem dönem haber sitesi keşfet trafiği vaka analizleri paylaşıyorum.
Epey uzun zaman oldu yeni analizler gelmeyeli.
Bu süreçte gelen son güncelleme ile birlikte mevcutta çalışmaya devam ettiğimiz bir müşterimle hikayemi anlatmak istedim.

Bildiğiniz üzere son 2 yıldır Google Keşfet tarafında artık her şey eskisi gibi değil. Eskiye kıyasla "bildirim trafiği gönder keşfete gir" veya "News domain 301 çekip yeni site aktar" işlemleri de işe yaramaz oldu. Bu süreçte becerenler var hatta forumda da spam sitelerin Keşfet'te olmasıyla ilgili çok fazla konu açılmıştı.

Bu siteler ne yazık ki uzun ömürlü kalmıyor ve sonrasında filtreye girerek ceza yiyor.
Biz ne yapıyoruz?
Tamamen müşterinin ihtiyacına yönelik aksiyon olarak siteyi analiz ederek işlemlere başlıyoruz.

Eski analizlerimden birini gören şimdiki müşterim ihtiyacı için ulaştı..
Doğrudan tekil trafiklerini artırmakta zorluk çektiklerini bu süreçte Keşfet'ten de aktif trafik aldıklarını anlattı.
Bu esnada BİK'ten 6 aydır ilanları kesik son aylarına girmiş bulunduklarını çözümlerinin de acil olması gerektiklerini ifade ettiler..
Sitelerini inceledim. Site en çok okunan haberde kutu açıyor keşfete düşüyor ama raporlara baktığımda ise trafiğin çok sığ kaldığını gözlemledik.

Yayıncılar ne yazık ki bazen iplerini tek bir insanın eline verdiklerinde tek haber tipi üzerinden trafik çekmeye çalışıyorlar. Buradaki gözlemimde de gelen trafiğin hep aynı tarz içerikler olduğu ve bu süreçte de haber çeşitliliğinin pek olmadığını gördüm.

Bunun dışında Keşfet'e bağımlı bir trafik öte yandan trafikte yeterli kalmıyor. İlgilenen arkadaşta reklamla desteklediğini belirtti.

Burada çalışmaya uygunsunuz diyerek çalışmalara başladık. Site X bir bölgede yayın yapan yerel bir isimde haber sitesi. Burada tamamen bölgeye yönelik haberleri artırdık. Haber çeşitliliğini olabildiğince her kategoriye yayarak girişlerimizi sürdürdük.

Sosyal medya ve reklamı kesmemeleri gerektiğini bunu her gün gelen trafiğe bağlı olarak azaltmalarını da belirttim.

3 aylık çalışmamıza gelirken bu süreçte önceki aya kıyasla trafikte artışlarımız devam ediyor. Günü kurtaracak değil geleceği kurtaracak haber politikasıyla yola koyularak uzun vadeli bir yol haritası çizdik. Çalışmanın ilk ayı biterken BİK'ten ilanlarını da tekrar geri almaya başladılar..

Google veya X bir gelir için clickbait başlıklardan uzak tamamen kullanıcıya doğru bilgiyi vermeyi amaçlayarak çalışmalarımızı sürdürdük.

Haber sitelerinde en önemli kural şüphesiz keşfet trafiğini uzun vadede stabil tutabilmektir. Zaman zaman inişler çıkışlar olsa da amaç hep istikrarı sağlayabilmek.

Haber sektöründe; "her şeyi doğru yaptım ama güncellemelerde yine sitem çakıldı" diyen veya bundan şikayetçi olan da fazla kişi var. Burada Google bazen site yayın politikanızı çok iyi sürdürsenizde çeşitli sebeplerden de trafiklerinizi sınırlandırabiliyor ceza veya ödül verebiliyor.

Kusursuz bir yayın politikası da izleseniz belirli güncellemelerde zararlı da çıkabilirsiniz. Burada uzun vadede en önemli amaç site otoritesi oluşturmak, kullanıcının arama motorunda siteye güven duyması, Keşfet dışında da sitenizi aratıp girmesi. Mümkünse bütçe ayırarak mobil uygulama ve sosyal medya yatırımlarının yapılarak kullanıcıyı farklı alanlardan da siteye çekebilmek oldukça önemli.

Bu hususlara dikkat ederek çalışmalar gerçekleştirebilirsiniz.

İyi forumlar dilerim..