DijitalMuhasebecim adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Burada konunun ücretsiz bilgi vermesi olmadığını konuyu okuyan herkes biliyor. Konuyu inatla oraya çekmenin iyi niyetli bir tarafı yok. Varsa şirketiniz, mali müşavirinizle yapmış olduğunuz Türmob matbu sözleşmesinin 6. maddesinde dayanağı belirtilmiş. Ayrıca her yıl mali müşavir odaları asgari ücret tespit komisyonu tarafından sözleşmenin ilgili maddesi ve mali müşavirlik mevzuatı kapsamında bir tutar belirleniyor.

Bu tutarın altında alanlar ya da bu ücreti başka mali müşavirlerin müşterilerini kendine çekmek için almayanlar, tespiti halinde haksız rekabet kapsamında disiplin kuruluna sevk edilirler. Limited şirket için alınan 3 Bin TL e-defter ücreti tamda bu örnek için uygundur. Gönderilmeyen, hatalı gönderilen ya da hiç gönderimi yapılmayan her bir ayın defteri için ayrı ayrı 40 Bin TL özel usulsüzlük cezası mükellefe kesilince 3 bin lira yıl sonu e-defter ücreti alan sözde meslek mensupları ne hikmetse ceza gelince ortadan kayboluyor.
Yakın bir arkadaşım 2023 senesinde R10 üzerinden biriyle şahıs işletmesi kuruluşu yapmış. Bu kişi @malimusavirbb; siz değilsiniz. Aidat ücreti çok uygun. Ayda ortalama 1-2 tane fatura düzenler, 5 tane de gelen faturası olur. Her yıl defter tasdik adı altında ödemesini de yapmış. Faturalarını iste dedim. 2023-2024 yıllarını sana kargolasın. Sende fiziksel olarak sakla. Müşavir'in verdiği cevap: "tüm faturaları çıktı alırsak ofiste yer kalmaz". Bu müşavir sektörü kötüleyenlerden biri. Adını biliyorum ama hangi R10 üyesi olduğunu sordum. Hatırlamadığını söyledi. Beyanları veren mükellefi de biliyorum. Pardon size müşavir mi demiştim. Özür dilerim. WhatsApp da görüştüğü kişi farklı. Beyanname üzerinde müşavirin adı farklı.