Burada konunun ücretsiz bilgi vermesi olmadığını konuyu okuyan herkes biliyor. Konuyu inatla oraya çekmenin iyi niyetli bir tarafı yok. Varsa şirketiniz, mali müşavirinizle yapmış olduğunuz Türmob matbu sözleşmesinin 6. maddesinde dayanağı belirtilmiş. Ayrıca her yıl mali müşavir odaları asgari ücret tespit komisyonu tarafından sözleşmenin ilgili maddesi ve mali müşavirlik mevzuatı kapsamında bir tutar belirleniyor.
Bu tutarın altında alanlar ya da bu ücreti başka mali müşavirlerin müşterilerini kendine çekmek için almayanlar, tespiti halinde haksız rekabet kapsamında disiplin kuruluna sevk edilirler. Limited şirket için alınan 3 Bin TL e-defter ücreti tamda bu örnek için uygundur. Gönderilmeyen, hatalı gönderilen ya da hiç gönderimi yapılmayan her bir ayın defteri için ayrı ayrı 40 Bin TL özel usulsüzlük cezası mükellefe kesilince 3 bin lira yıl sonu e-defter ücreti alan sözde meslek mensupları ne hikmetse ceza gelince ortadan kayboluyor.
Mali müşavirler odası ne zamandan beri yasa çıkartabiliyor? Yasal bir dayanağı var mı dedim? Yani herhangi bir kanunda bunun alınması gerektiği ile ilgili bir ibare göremediğimi belirttim. Yoksa meslek gruplarına ait dernekler kendi iç yönetmeliğinde istediğini yazar bu kanun maddesi değildir. Mesajımı tekrar okursanız yasal yani kanuni bir dayanağı var mı demişim? Ayrıca yanlışım varsa lütfen düzeltin sizin yasal dayanağı mevcut dediğiniz şey için fiyat tarifesini Ankara açıklarken İstanbul açıklamıyor diye biliyorum.
Ücretsiz bilgi vermesi kısmına gelecek olursak ise ne zamandan beri yasak. İstersen sabaha kadar burada yazılanlara cevap verir. Yani arkadaş yardımcı olmak istiyorsa bu kimi niye ilgilendirsin? Sizde avukatlar gibi soru sormak bile paralı olmalı diyenlerdenseniz bilemem tabi.