Yapay zekaya fiyat nedir diye sorup resim paylaşmanız ve yorum yapmanız başlı başına yanlış. Resmi oda bunu paylaşıyor. Ben değil, siz değil.
https://www.asmmmo.org.tr/userfiles/...%20Defteri.pdf
R10 da taban fiyat politikası uyguluyor. Bizim odanın paylaşılan fiyatların altında çalışanların belge iptaline kadar gitme durumu vardır. Ben kendimi riske atmam. Başka müşavir kendini riske atabilir. Ama ben bunu görmezden gelemem. Şahıs işletmeleri için oda fiyatlarının yüksek olduğunu bende kabul ediyorum. Biz sanıyorsunuz ki bu fiyatlar iyi yüksek diye mi sessiz kalıyoruz. Her müşavir aynı değildir. Ben bizzat yüksek olduğunu sadece R10 da bir kaç kere üstüne basarak belirttim.
İkinci konuya gelirsek defter tasdiği yok evet. Ama e-defter için bizim maliyet verip vermediğimizi siz uzaktan bir şeyleri inceleyerek karar veremezsiniz. Bu iş sadece kırtasiye masrafı değil. Luca kullanan mali müşavirlerin bazıları e-defterleri gönderirken İşte Defterim kullanmayı tercih etmeyi seçmiş olabilir. Her aylık e-defter gönderimi 1 kontördür. Ayrıca da Luca e-defter lisans parası alıyor. Bu sadece bahsettiğim 2 tane maliyet kalemiydi. Her müşavir aynı değildir yine söylüyorum. Sizden bu para alınırken biri hakkıyla tüm verilerinizi yedekler, faturalarınızı çıktı alır, yedekler tüm işler için masraf ve emek harcar. Ama bir diğeri parayı alıp fatura bile çıkarmaz. Biz bunları da gördük.
25000 miş kalbime iniyordu