Toggu aktif olarak kullanan biri olarak, aynı dönemde yeni model Toyota Corolla Hybride de sık sık binen biri olarak söyleyebilirim ki iki araç arasında hissedilir bir fark var. Toggdan inip Corollaya geçtiğimde, özellikle sürüş konforu, dijital altyapı ve araç içi deneyim açısından bariz bir geriye gidiş hissediyorum. Elektrikli araç yapısının sunduğu ani tepki, sessizlik ve modern arayüz, şehir içi kullanımda gerçekten büyük avantaj sağlıyor.
Togg, şehir içinde uzun yol yapmayan kullanıcı profiline çok iyi uyuyor. Eğer evde şarj imkânı varsa geceden takıp sabah full şarjla yol çıkmak hem zaman kazandırıyor hem de maliyeti ciddi ölçüde düşürüyor. Bu yönüyle elektrikli araç kullanımında yaşanabilecek şarj bekleme stresi tamamen ortadan kalkıyor.
Yazılım tarafında kendi adıma sadece ufak tefek 34 sorun yaşadım; ancak daha büyük problemlerin yaşandığı vakalardan da haberdarım. Bu yüzden servis ağının geliştirilmesi gerektiği fikrine kesinlikle katılıyorum. Yine de genel tabloya baktığımda, problemlerin toplumsal algıda biraz abartıldığını düşünüyorum. Doğru iletişim ve daha yaygın servis noktalarıyla bu algı hızla iyileşebilir.
İkinci elde ise durum çoğu kişinin düşündüğünden daha hareketli. 20232024 modellerin temiz örneklerini 1.8001.900 bandında bulmak mümkün ve talep hâlâ canlı. Bu da ürünün piyasada kabul gördüğünü gösteriyor.
Fiyat-performans açısından Toggun donanım seviyesi tatmin edici. Ancak yerli bir marka olması sebebiyleyalnızca faizsiz taksit gibi finansal kolaylıkların değildaha avantajlı fiyatlandırmanın, daha net vergi politikalarının ve daha güçlü teşviklerin olması gerektiğini düşünüyorum. Yerli üretimin değeri ancak bu tür desteklerle daha görünür ve tercih edilir hâle gelir.
Genel değerlendirmem: Togg, kullanıcı deneyimi açısından tatmin edici, şehir içi için ideal, maliyeti düşük ve teknolojik olarak güncel bir araç. Ben gönül rahatlığıyla tavsiye ederim. Fiyatı segmentine göre makul olsa da, yerli otomobil kimliğinin daha cazip avantajlar sunması gerektiğine de inanıyorum. Bu yönde atılacak adımlar hem markaya hem kullanıcıya hem de ülkeye büyük katkı sağlar.