Uzun yıllardır yazılım sektöründe çalışıyorum. Yaklaşık üç ay önce hobi olarak başlattığım projemin potansiyel bir gelir kaynağı olabileceğine karar verdim ve bu yönde çalışmalara başladım.
Daha önce hiç AdSense kullanmadığım için, sürecin ve olası gelirlerin ne getireceğini tam olarak bilemiyorum; bunu yaşayıp göreceğiz. Şu an için sitemde herhangi bir trafik bulunmuyor, henüz reklam veya bilinirlik çalışması yapmadım.
AdSense başvurusu için acele etmeyeceğim. Web sitem, dünyanın her yerinden güncel haber özetlerini (kaynak linkleriyle birlikte) sunan ve aynı zamanda uluslararası TV kanallarını izleme imkanı sağlayan bir platformdur. Projeyi sürekli olarak geliştirmeye devam ediyorum.
Önümüzdeki iki ay boyunca siteye yeni özellikler, kanallar ve haber kaynakları ekleyerek geliştirmeyi sürdüreceğim. Domaini yeni aldığım için, öncelikle sitenin arama motorları ve kullanıcılar nezdinde yer edinmesini bekleyeceğim.
Bu geliştirme sürecinin sonunda AdSense başvurusu yapmayı planlıyorum. Daha önce AdSense üzerinden hiç reklam geliri elde etmedim. Bakalım sonuç ne olacak.

(16.12.2025) Güncelleme : Platformum kitlesini genişletmek ve daha fazla kullanıcıya ulaşmak amacıyla, yeni bir özellik ekledim: X (Twitter) platformunda otomatik deprem takip botu. Artık 5.0 ve üzeri şiddetindeki depremlerde otomatik olarak tweet atılarak insanlar hızlıca bilgilendirecek.

(17.12.2025) Güncelleme: Projeyi sadece bir platform olmaktan çıkarıp, diğer web sitesi sahiplerinin de kullanabileceği bir yapıya dönüştürdüm.
Yeni eklediğim Widget Sistemi ile artık;
  • Dünya genelindeki haber özetleri ve deprem verileri, başka sitelere de eklenebiliyor.
  • Widget'lar; tam ekran, pop-up veya sabit boyutlu olarak tamamen özelleştirilebiliyor.
Amacım, sitenin bilinirliğini bu servisler aracılığıyla artırmak ve farklı platformlardan trafik çekmek. AdSense hazırlık sürecinde hem içerik ağını hem de bu tarz teknik araçları geliştirmeye devam ediyorum. Bakalım bu araçların yayılması trafiğe nasıl yansıyacak?

(18.12.2025) Güncelleme: Bugün sitedeki içerikler için otomatik ve statik bir sitemap oluşturdum. Bu sayede Google aramalarında görünme potansiyeli artmış oldu. Şu an 35+ haber sayfası linki Google’a eklendi; ay sonuna kadar bu sayının 5k’i geçmesini bekliyorum. Google biraz yavaş çalışıyor malum 😄
Geliştirmelere hız kesmeden devam ediyorum. Amacım; yeni özelliklerle desteklenen, bilinirliği zamanla artan ve kendi kendine büyüyen bir ekosistem oluşturmak. En çok merak ettiğim şey ise 2 ay sonunda projenin hangi noktaya geleceği.
Şu an site trafiği ağırlıklı olarak Amerika ve Avrupa kaynaklı ve günlük ortalama ~3.000 ziyaret civarında. İlerleyen süreçte kullanıcı istatistiklerine göre mobil uygulama geliştirmeyi de düşünebilirim.
Günlük gelişmeleri burada paylaşmaya devam edeceğim.
Görüş ve önerilerinizi bekliyorum.

(22.12.2025) Güncelleme: Projeyi çok daha profesyonel bir noktaya taşıyacak olan Kullanıcı Paneli sistemini bugün itibarıyla yayına aldım.
Artık kullanıcılar sadece hazır içerikleri tüketmekle kalmıyor, kendi çalışma alanlarını (dashboard) oluşturabiliyorlar. Grid (ızgara) yapısı sayesinde;
  • Dünya genelinden haberler,
  • Canlı TV kanalları,
  • Borsa ve Kripto para takibi,
  • Büyük hacimli (Whale) kripto alım-satım hareketleri
gibi şu an aktif olan 6 farklı widget arasından istediklerini seçip ekranlarını tamamen kendilerine göre özelleştirebiliyorlar.
Bu özellik, sitemi sadece bir haber/izleme sitesi olmaktan çıkarıp, kullanıcıların gün boyu açık bırakabileceği bir "takip merkezi" haline getirdi. Ayrıca projenin sürdürülebilirliği için Premium üyelik yapısını da kurgulamaya başladım. Bazı ileri düzey widget ve özellikler ekstra ücretli olacak; bu da AdSense dışındaki ilk gelir modelim olacak.
Trafik ve kullanıcı alışkanlıklarını gözlemleyerek widget sayısını artırmaya devam ediyorum. Projenin hobi olarak başlayıp bu kadar modüler bir yapıya evrilmesi beni de heyecanlandırıyor. Bakalım kullanıcı paneli etkileşimleri nasıl değiştirecek?
Gelişmeleri paylaşmaya devam edeceğim.
Görüş ve önerilerinizi bekliyorum.

(24.12.2025) Güncelleme:

Geliştirmeye devam ediyorum; premium satışlarını artırmak için sisteme sesli ve yazılı komutla çalışan bir AI asistan ekliyorum. Bu asistan, her gün eklenen 6000’den fazla haberi ve kripto-borsa verilerini yorumlayarak kullanıcının kendine özel bilgiye çok daha hızlı ulaşmasını sağlayacak. Bu özellik, mevcut premium paketine ek olarak yeni bir paket demek ama şimdiden 2 kişinin premium alması bu yeni paketin de satılacağını gösteriyor. Bu arada widget sistemini geliştirdim, sayı 10’a çıktı; ayrıca kullanıcılar artık borsa, haber ve deprem gibi takip etmek istedikleri olaylar için Telegram’dan anlık bildirim alabiliyorlar. Merak ettiğim konu ise AdSense başvurusu sonrası sürecin nasıl ilerleyeceği ve 2026 sonunda projenin nereye varacağı. Güncellemeleri paylaşmaya devam edeceğim.
Not: Günlük 11 saat geliştirmeye devam ediyorum.

(31.12.2025) Güncelleme: Projeyi geliştirmeye devam ediyorum artık internette bulunan arşivlerden vs eski kaynakları haber,bilimsel,tarihi konular için de araştırma yapıp not alıp detaylı araştırmalar yapılabiliyor bunun sayesinde akademisyenler araştırmacılar vs içinde kullanışlı bir hale gelmiş oldu amacım tamamen kullanıcı girişi ve kullanıcı süresini arttırmak yapay zeka kısmını yani özel ai asistan kısmını da geliştiriyorum bu arşivlerde de aramalar yapabilecek bu biraz maliyetli olacak ama değeceğini düşünüyorum istatistikler de güzel gidiyor geliştirmeye devam tavsiyeleriniz varsa iletebilirsiniz şimdiden teşekkür ederim bilgilendirmeye devam edeceğim.