Şakanın dozajı nasıl kaçılır adlı görseller aşağıdadır. Dün sabah işe giderken bir problem yoktu, akşam eve gelirken sinyal veriyorum kameralar karanlık, geri vitese takıyorum kameralar karanlık, bir ön kamera çalışıyor. Oda logonun içerisinde olduğu için onun yerini bulamamışlar. İşyerindeki arkadaşlar erinmemiş küçük küçük bant kesip kameraların olduğu yerlere yapıştırmışlar. Dün akşam farkedince, kendim multimedyayı resetledim falan ne yaptımsa düzeltemedim. Kameraları dışardan sildim ama bantlar o kadar güzel kesilmiş ki bantın varlığı hiç belli olmuyor ve yağmur yağıyordu sürekli pekte bakamadım.
Servisi aradım, servisteki arkadaş kameraların içerisine yağmur sebebiyle su girmiş olabileceğini ve kısa devre yapabileceğini söyledi. Nemlenmiş veya buğulanmışta olabilir kameralar henüz bozulmamış olabilir hemen getirirseniz söküp bakarız, ya değiştiririz ücretsiz ya da kuruturuz dedi. Randevu oluşturdular ve işyerinden izin aldım bu sabah gidecektim. Gitmeden önce bir bakayım gerçekten içerisinde buğu veya nem görünüyor mu dedim.
Bir baktım kameraların orta noktası siyah görünüyor, elimle yokladım bir tabakada var. Bant olduğunu anlayınca tırnağımla kaldırdım ve çıkardım tek tek sorun tamamen çözüldü. Öyle güzel kesmişler ki bantları sanki özel üretilmiş gibi yuvarlak yuvarlak, bant olduğunu anlamak çok zor.
Az kalsın yol, yemek masrafıyla birlikte bir şakanın maliyeti bana 5.000 TL civarını bulacaktı.