Yani, ne demeliyim bilmiyorum. Şahsi görüşünüz ancak ÇOK KÖTÜ diyebilmeniz için hayatınızda bundan iyi bir örnek çıkarmış olmanız gerek diye düşünüyorum. Burada edit atmanızdan bahsetmiyorum.
Rabbit'in tasarımı kötü değildir. Rabbit oldukça detaylıdır. WoWonder dediğiniz temanın hemen her müşterisi de bana geçmekte. Çünkü performanssız, güvenlik açıklarıyla dolu ve UI tamamen kayık. UI kayık diyorum çünkü detay bir UI'ı yok. UI'larında, bir bölüm ile diğer bölüm arası tasarım bütünlüğü yok. Tüm comp.'ler hazır kütüphane ve özel çalışma yapılmamış halde. Kaba taslak UI üzerine bootstrap giydirmesi var.
Rabbit hand-crafted bir tema.
https://rabbit.pw/why.php
adresinden neden tercih edilmesi gerektiğini anlayabilirsiniz.
Ha, *çok kötü* bir tasarım isterseniz;
https://demo.peepso.com/activity/ örneğini inceleyebilirsiniz. Buna da *çok kötü* demek hakkaniyetli olmaz; *eski* demek daha doğru.
Gelip elbette, "kişisel tercihler" diyebilirsiniz. Ancak, bazen bazı şeyler kişisel tercihlerin dışında, "genre" farkından doğar. WoWonder bir klon script. Rabbit ise 5 büyük sosyal medyanın karması; içerisinde canlı broadcast'lerden, videolu P2P görüşme sistemlerine kadar 3 milyon satır kodluk bir sistem.
Böyle bir sistemin tasarımına "Çok kötü" demeniz, hakkaniyet içerisinde değil. Keza, Rabbit'in tasarımı için kendim ve 2 grafiker arkadaş ile çalışıldı. Bu grafiker arkadaşlar da envato'daki çok büyük temaların tasarım ekibindeki kişiler. Her yerin belli bir kimlik çalışması mevcut. Dünya genelinde satışı yapılıp, tasarım konusunda da %95'in üzerinde olumlu feedback alan bir ürüne çok kötü demek ve bu uğurda satış baltalamak bilemiyorum. R10'u neden 5. market yerim haline getirdiğimi bana bir kez daha hatırlatıyor.
E peki, bu kişi iyi bir sosyal medya kurmak için yola çıkınca ve veritabanına 20-30 milyonluk ufak bir data girdiğinde bile anasayfa yüklemesi 15 saniyeye çıkınca sizin kapınızı çalsa? Çünkü WoWonder ile yaşayacağı bu. WoWonder'dan hiç değilse 30 kişiyi geçirdim.
Sizlerden ricam, bir giriş yapın demo'ya. İnceleyin. Beğenmiyorum demek ayrıdır, "Çok kötü" demek ayrıdır.
İyi günleriniz olsun.