Bence temel olarak yapay zekanın bir insan olarak görülmemesi gerekiyor. Bir laf vardı zamanında bir öğretmenim söylemişti
"Bilgisayar onu kullanan kişi kadar zekidir"
Temel yazılım bilgisine sahip olmadan yapay zeka kullanmak çok zor olur, çünkü ne yapman gerektiğini öncelikle senin biliyor olman ve sonuca giden yolu algoritmik olarak kurgulaman gerekir. Bu da promptu ne kadar iyi yazdığına göre değişir.
Bana bir blog sitesi yap
ile
Bir blog sitesi geliştirilecek. Bu site Php altyapısına sahip olacak, arayüz kodlanırken bootstrap kullanılacak veritabanı olarak mysql tercih edilecek
arasında dağlar kadar fark var. Ne yapacağını bilmek ve nasıl yaptırman gerektiğini iyi anlatabilmek gerekiyor
Tabii hocam mutlaka yapacağı işi sanki bir bebeğe anlatır gibi anlatmak gerekiyor.
Fakat ne kadar detaylı anlatırsanız anlatın IDE bir yerde daha az token harcamak için yapılan işlemi kısa kesmeye çalışıyor.
Dün react uygulamam da bazı hataları çözmek için prompt girdim ama sürekli bana kod çok uzun diye sonraya bırakmayı teklif etti.
Dediğim gibi yapınca direkt tüm hataları buldu ve çözdü.
+ olarak modüler yapı çok önemli. Bir sayfadaki kod mümkünse 500 satırı geçmesin. Minik minik modül dosyaları olsunki ai tüm dosyayı kolayca okuyabilsin ayrıca hata yaparsa da sadece o modül bozulsun.
ve en önemlisi de git ile çalışın istediğiniz zamana geri kolayca dönersiniz.
Git zaten olmazsa olmaz bir şey.
IDE'lerde chat de geriye dönme özelliği de var ama riske atmaya gelmez.
Bazen sistemi bozadabiliyor.
Her özelliğin modüler olması çok daha mantıklı, hem kod satırı azalır hem de kodlama yaparken daha az hata yapar.
Ama konuda verdiğim gibi mutlaka dosyadaki kodların ne işe yaradığını ve hangi dosyalarla ne gibi ilişkide olduğu başa yazılmalı.
Hocam çok faydalı bir paylaşım olmuş. Şahsen ben bu yazınızdan fazlasıyla faydalanacağım. Elinize sağlık.
Eyvallah hocam.