MuzafferBYRKTR adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam sorunu anlatayım, geminiye çözünürlük vermenizin bir anlamı yok yapmaz. Nano banana modelinin çözünürlükleri her zaman sabittir. Çerçeve oranı verirseniz bir ihtimal yapabilir 16:9 4:3 vs.
Bunun dışında yazdığınız prompt örnekteki gibiyse zaten hiçbir şekilde güzel bir sonuç beklemeyin. Karşınızda bir bebek varmış gibi düşünüp prompt'u o şekilde yazın. her detayı vermeniz gerekiyor, ek olarak negative prompt da verirseniz profesyonelliğe bi tık daha ulaşır.
Benim attığım görsel chatgpt bu arada gemini değil, geminin zaten birkaç aydır sınırlamaları artırıldı, aynı sohbet içerisinde kalırsanız sürekli döngüye girersiniz
Buna katılmıyorum. Ben web sitem için içerik görselleri konusunda hem chatgpt hem de gemini kullanıyorum. Çok başarılı sonuçlar alıyorum. Hatta her seferinde prompt yazmakla uğraşmamak için her iki platforma da aksini belirtmediğim sürece tüm görsel boyutlarını 1920x1080 olarak ayarla ve bunu aktif olan çalışma penceresi ve diğer tüm açtığım sayfalarda kullanmak üzere hatırla dedim şimdi her promptta ölçü vermeme gerek kalmadan hazırlıyor. Ölçü vermek işlerimi çok kolaylaştırıyor.

Verilen prompt ile Gemini'dan aldığım görsel

Aynı prompt ile Chatgpt ile aldığım görsel

Görüldüğü üzere Gemini daha tutarlı oluşturuyor

Zaten sıcakkanlı ve doğal cevaplar arıyorsam Chatgpt , görsel oluşturma ve Google bazlı içerik için anahtar kelime vs belirlemek için ise Gemini kullanıyorum.