DijitalMuhasebecim adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Burada arkadaşlar bot olmadığını, bir menfaati olmadan tavsiyede bulunduklarını yazmışlar. Tamam arkadaşlar @malimusavirbb; çok yardımcı olabilir, ücretsiz sorularınızı yanıtlayabilir; hatta mali müşavirlik hizmetini çok cüzi bir ücret karşılığı ya da ücretsiz de yapabilir size. Bu sizler için iyi bir durum olabilir, ancak meslek açısından ve forumun işleyişi gereği haksız rekabet kapsamına girmektedir.

Nasıl ki forumda yapılan işlerde bir taban fiyat var, 3568 sayılı kanuna göre de bir mali müşavirlik ücret tarifesi belirlenmiş. @harunzdmr; Beyin burada değindiği nokta diğer mali müşavirlerden mükellef geçişini sağlayacak şekilde davranıldığı, piyasa koşullarına zarar verildiği, yıl sonu alınan defter ücretlerinin yasal dayanağı olmasına rağmen alınmaması iddiasıdır.

Tüm bunlar eğer serbest ve kabul edilebilirse, yarın biri de çıkar @malimusavirbb; den gelen arkadaşlara %25 indirim uyguluyoruz, ayrıca defter ücreti almıyoruz der. O zaman en iyi mali müşavir, fiyat kıran olur bu anlayışa göre.
O zaman ben kendi muhasebecimi başka birine reelde önerdiğim zamanda mı bu kurala aykırı davranıyorum. Ayrıca adamın ücretsiz olarak bilgi verip yardımcı olmasından neden rahatsızlık duydunuz? Yıl sonu alınan defter ücretlerinin yasal dayanağı nedir? Yasal dayanağı olan şeyler arasında bu kadar uçurum olmamalı çünkü kimi 3000 istiyor limited için diğeri 30000 istiyor. Bu arada ciddi soruyorum yasal dayanağı tam olarak nedir zamanında araştırmış ama bulamamıştım.

Ek olarak mali müşavirlerin tabelasına kadar standart belirlenmiş iken daha standarda uyanı görmedim bu nedenle aynı hassasiyeti orada göstermediğiniz sürece samimi olduğunuza inanamıyorum maalesef.