Merhaba arkadaşlar,
Bugün sizlerden hem akıl almak hem dertleşmek için buradayım.

Forumda bir çok arkadaşımızın bildiği ve ticaret yaptığı bir firmada yazılım geliştiricisi olarak çalışmaktayım.
20 Ocak 2025 tarihinde işe başladım. Çalıştığım 10.5 aylık süreçte firmada tek kişilik dev kadro misali aynı anda 3-4 proje yürüttüm. Hatta projelerden bir tanesini bir başka çalışan ve işten kovulan arkadaş 9 ayda yapamadı ve bu projeyi baştan yazıp 1 ay gibi bir sürede teslim ettim. Gelelim konuya , patronum bu arkadaşı işten çıkardıktan sonra huysuz davranışlar sergilemeye başladı. İlk önce müdürüm işten ayrıldı ve asıl sorun bundan sonra yaşanmaya başladı artık aramızda iletişimimizi yumuşatan katman yok direkt patron bize patronculuk oynamaya başladı. Bu sürede kendisi tabiki güler yüzlü bi abi gibi davransada ben olacakların farkındaydım ancak hiç bir zaman işime bu olumsuzlukları yansıtmadım. Geçen hafta Cuma günü tarihinde IK tarafından " müsaitsen gelir misin " whatsapp mesajı ile aslında olayı fark ettim ancak soğuk kanlılıkla odalarına gittim. Haberin var mı denildi? Biliyordum bir şeyler olacağını ama o kadar işlerini hallettim bu kadarınıda yapmazlar whatsapp mesajı ile bilgilendirilmem heralde her gün yüz yüze geldiğimiz konuştuğumuz insanlar varsa bir sorun bunu bana bildirirler diye düşünüyordum. Yine iyi niyetimizin kurbanı olduk ve ihbar kağıdı önüme konuldu. Kağıda baktım ve 28 günlük bir ihbar süresi belirlendiğini gördüm.

YANİ 11.5 AY ÇALIŞMIŞ OLACAKTIM

kendileri akıllarınca 1 senem dolmadan beni çıkartarak hem kıdem tazminatımı ödememek, hemde ihbar süresi vererek ihbar tazminatımı ödememe peşindeler.

Bunu kendilerine sözlü olarak belirttiğimde ise Esenyurttan Şişliye her gün gittiğim bu işyerinde sabahları işe geç geldiğimi isterlerse farklı yol izleyip beni direkt çıkarabileceklerini söylediler , Salak olan ben ise çoğu zaman öğle molasına bile çıkmıyor bu süreyi fazlasıyla telafi ediyordum ve bu konuda tarafıma hiçbir yazılı bildirimde bulunulmadı. 1 Hafta önce sözlü olarak bir kere aramızda sohbet ederken bu şikayetini bildirdi bana ve ben bugünden sonra arabamı sabahları beylikdüzüne park edip biraz dahada erken saatte 'de olsa işe erken gelebilmek için metrobüsle geliyordum işe. ( Allah nazarlardan saklasın eski ancak çok güzel bir arabam var yıllardır hayalini kuruyordum daha 3 ay önce almak nasip oldu daha doğru düzgün iş trafiğinden dolayı kullanmak nasip bile olmadı bu konuda bile inisiyatif aldım)

Yasaları hukukları bir kenara bırakıp vicdanan rahat olup olmadıklarını sorduğumda kendilerini tehdit ettiğimi algılayacak olsalar ki, patroncuğum "bizde senin geldiğin sokaklardan geldik" gibi saçma salak bir tehditde bulundu. Evet ben bu sokaklarda büyüdüm semt olaylarını çok iyi bilirim nasıl mesleğimi çok iyi biliyorsam. Bu insanlar benim umursayıpta kıllarına zarar vereceğim insanlar değiller ama kendilerine sorduğum soruyu algılamadıklarını konuyu farklı yerlere çekmemelerini söyledim ve peşinden bir üstünlük gösterisi bir şok daha

Bu haberi ilk duyduğumda para puldan önce aklıma tek bu soru gelmişti ve kendilerinden talepte bulunmuştum, benim bilgisayarım yok işsiz kalırsam iş bulamazsam bilgisayar alamam tazminatlarımı ödemiyorsunuz bari kullandığım bilgisayar veya fark etmez daha düşük kapasitede bir bilgisayar dahi olsa bana vermelerini talep etmiştim bakacaklarını söylemişlerdi. Bunu artık kabul etmeyeceklerini hatta artık iş yeri bilgisayarınıda evime götürmeme izin vermediklerini söylediler. Ve bu 3 kuruşun hesabını yapan kişi Türkiyedeki en çok bilgisayar satışını yapan kişilerden birisi

Bugün evime ihbar dilekçesini göndermişler.
Şirket yönetimince alınan karar gereğince, çalışmakta olduğunuz pozisyon kapatılmış olup , şirket iş alanında tarafınıza ihtiyaç kalmamıştır....
Bu şirket bir ticaret şirketi ve paravan bir teknoloji şirketi kuruyorlar. Aynı ofisi kullanıyor iki şirkette.

Ben durumu avukatıma ilettim ve davacı olacağım ancak benzer kötülükleri aramızda yaşamış olan arkadaşlardanda bu süreçte ne yaşadıklarını dinlemek ve ne yapmam gerektiği konusunda akıl almak isterim.

Şimdiden okuyan okumayan herkese teşekkür ederim.