Emreozkurt adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bende de aynı durum var arkadaşlar, sadece sizde olduğunu düşünmeyin.
Dün akşam 22:00–23:00 arası bir şeylerin değiştiği çok net. Normalde anında index alan, hatta saniyelik tepki veren siteler bile komple durmuş gibi. GSC’de “tarandı – indekslendi” görünüyor ama SERP’e yansıma yok. Bu kadar gecikme benim projelerde hiç olmuyordu.
Yeni duyurdukları Preferred Sources özelliği bence düşündüğümüzden daha büyük bir güncellemenin parçası. Haber odaklı görünüyor ama Google böyle şeyleri hiçbir zaman tek başlıkta yapmıyor; altta mutlaka sinyal önceliklendirmesi değişiyor. Özellikle yeni domainlerde index’in tamamen durması bana core düzeyde bir filtre güncellemesi olduğunu düşündürüyor.
API tarafında da ufak tefek gecikmeler var, tamamen kesilme değil ama “submitted → received” süreleri uzamış durumda. Gönderenlerden aynı durumu yaşayanlar oldu yazmışlar.
Benim tahminim 48 saat içinde tablo biraz daha netleşir. Şu anki durum geçici bir bekleme kuyruğu gibi duruyor. Google’ın böyle global feature rollout’larında kısa süreli index stall’ı yaşanıyor.
Takipteyim, netleşirse burada paylaşırım.
Hay yaşa be tamda 22:00 - 23:00 saatlerine denk geliyor saat ve dakika dakika baktığımda 23:00 dan sonra ipler kopmuş google amca küsmüş index falan yok normalde saatte 5k 8k index alan siteler ne hikmetse 23:00 dan sonra 5 index görünüyor
gece 1 den sonra zaten hiç yok komple gidik.
ama işin garip tarafı
x.com ve bir kaç site çatır çatır index alıyor saatlik hemde.

Normal şartlarda api den gelen bot indexlendi gösterdikten itibaren bazen 2 saat bazende 3 saat sonra arama sonuçlarında görüyorduk.

Sorun api kaynaklı da görünmüyor çünkü gece saatlerinde farklı kategorilerde spam olmayan siteler aktif ettim onların indexleri kendi hallerinde olur ve aynı şekilde 3 saat sonra görünürdü onlarda görünmüyor.

Ayrıca belirlediğim bir perma yapısında inurl:/abcd/abcd/ şeklinde 9 m index vardı çünkü belirlediğim bir permaydı ve sadece benm sitelerin indexi olurdu şuan o aramayı yaptığımda 0 index site:com inurl:abcd/abcd yapıyorum yine 0 index gösteriyor
ülke ve dili değiştiriyorum yine sonuç 0