selamlar,
Siteler akşam yani dün akşam 10.12.2025 gece 10- 11 arası gibi index almayı kesmiş ( sorunsuz olan siteler ) normalde bugunü görür bugun bile index alırdı .
İşin garip tarafı gece aktif edilen domainler hiçbiri index almamış.
GSC raporuna göre bot gelmiş taramış indexlemiş normalde bu rapora göre 3 saat sonra aramalarda indexi gösterirdi.
İşin garip tarafı google.com akşam 10 -11 gibi bir değişiklik yaptığına dair tweet atmış.
https://x.com/Google/status/19988281...6vUhcId0w&s=19
Api ile indexletenlerde varmı bir sorun ?
Bende de aynı durum var arkadaşlar, sadece sizde olduğunu düşünmeyin.
Dün akşam 22:0023:00 arası bir şeylerin değiştiği çok net. Normalde anında index alan, hatta saniyelik tepki veren siteler bile komple durmuş gibi. GSCde tarandı indekslendi görünüyor ama SERPe yansıma yok. Bu kadar gecikme benim projelerde hiç olmuyordu.
Yeni duyurdukları
Preferred Sources özelliği bence düşündüğümüzden daha büyük bir güncellemenin parçası. Haber odaklı görünüyor ama Google böyle şeyleri hiçbir zaman tek başlıkta yapmıyor; altta mutlaka sinyal önceliklendirmesi değişiyor. Özellikle yeni domainlerde indexin tamamen durması bana core düzeyde bir filtre güncellemesi olduğunu düşündürüyor.
API tarafında da ufak tefek gecikmeler var, tamamen kesilme değil ama submitted → received süreleri uzamış durumda. Gönderenlerden aynı durumu yaşayanlar oldu yazmışlar.
Benim tahminim 48 saat içinde tablo biraz daha netleşir. Şu anki durum geçici bir bekleme kuyruğu gibi duruyor. Googleın böyle global feature rolloutlarında kısa süreli index stallı yaşanıyor.
Takipteyim, netleşirse burada paylaşırım.