BUGRAHANN adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Erken hasat; zeytinler tam olgunlaşmadan yani 9 kg / 1 litre verim gibi 10 kg / 1 litre verim gibi dönemlerde yani yüksek verim zamanından önce edilen hasattan elde edilen zeytinyağı olduğu için pahalı olması çok normal. Zira normal dönemde 5 kg / 1 litre hatta 4 kg / 1 litre elde edilebilirken burada neredeyse / 2 olduğu için fiyatlaması ona göre yapılıyor.

Kendi bahçemde 16 adet zeytin ağacım var; 6 tanesi yüksek verimli diğerleri henüz küçük ve 90 kg zeytin topladım aşağı yukarı; oradan da 9 - 10 litre tertemiz yağ elde ettim Ekim sonunda. Litresine 1000 lira verseler yine vermem :-) zira kendim baktım, kendim suladım, çocuklarımla topladım ve koskoca bir günümü ayırdım sıktırmak için.

Size önerim ailenizle beraber zamanınız varsa atlayın bi' hafta sonu çevrenizde zeyinyağı sıkımı yapılan tesis varsa gidip oraya ürün getiren çiftçilerden alın yağınızı. Mutlaka toptan ürün alım satımı yapan reçber gelir fabrikalara yani çiftçiden topladığı zeytinleri sıktırmak için gelen kişiler olur. O kişilerden çok uyguna zeytinyağı alabilirsiniz, fabrikalarda satış yapar bu şekilde. Şuan 400 - 450 civarında satış yapan tesisler var benim bildiğim bizim buralarda.

Hiç bulamayacak gibi olursanız litresi 400 liradan size tedarik ederim minimum 10 litre olacak şekilde. Otobüs ile gönderim sağlarız.

İhtiyacı olan arkadaşlar mesaj gönderebilir; aynı koşullarda tedarik ederiz.

Sıkım yapılan fabrika ile ilgili video görselleri vs iletebilirim, her yeri ışıl ışıl bir tesiste işlem yaptırıyoruz.
O taraflarda olsam ben de gider fabrikadan sıkım yapanların yakasına yapışırdım valla İstanbul'a her yer uzak, en yakın yer desen git gel 5,6 saatin yolda geçer.