Saitama adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
En iyi seocu googleda 1.olandır
2025 yılı içerisinde ilk sayfa ya da ilk sıraya getirdiğimiz bazı kelimeler (her projemizde aklıma gelen bir adet kelimeyi yazdım, her bir projede pek çok kelime var) :

• plaket
  • hit botu
  • nem alma makinesi
  • guillotine windows
  • oto ekspertiz
  • anonymous mail
  • deri çanta
  • ateş çukuru
  • sürme cam
  • diz protezi

ancak seo kelimesinde ilk 100 de olan bir sitemiz yok. Sebebi çok basit : Her kelimenin bir maliyeti ve dönüşüm değeri vardır. Eğer iş alabilecek belirli bir networkünüz var ise ( bizim gibi) SEO kelimesinde ilk sayfaya gelmek için yapılacak yatırım karşısında alınacak değer, mantıklı değildir. Yani ticari olarak ölü yatırımdır.

Bugün örneğin "guillotine windows" bu kelimedeki müşterimiz bir projeden onbinlerce € kazanabiliyor. Yani sadece bir işte, 1 yıllık SEO maliyetini çıkarıyor =) Benzer şekilde bir doktor 1 ameliyatta o kelimeye ayırdığı seo maliyetinden katlarca fazla kazanıyor.

Ben bu tür firmalara ulaşabilecek pazarlama kabiliyetinde olduktan sonra, SEO kelimesinde xxx.xxx yatırım yapıp, sonra da o aramadan gelen 5bin tlye SEO yaptıracağım diyen insanlarla mı uğraşayım =) Onun yerine kelime değeri çok daha yüksek olan müşterilere efor harcarım, çok kazandıran çok kazanır, matematik bu kadar basit.

Ha vakti olan, işi zevke döken adam prestij için yapabilir, forumda böyle arkadaşlar var, gövde gösterisini seven, cebinde bu tatmine harcayacak parası da olan SEO kelimesine kasar, ancak ticari olarak mantıksız.

edit: tam bu mesajı attım dürtme bildirimin geldi, kalp kalbe karşıymış =)