Konudan bağımsız doğum gününüz kutlu olsun.
Hocam çok teşekkür ederim gelmek isterseniz beklerim
16 yıllık CS 1.6 oyuncusu ve 10 yıldan fazla adminlik geçmişi olan biri olarak, nacizane birkaç tavsiyemi paylaşmak isterim:
1) Sırf adminlik için gelen kişilere dikkat edin.
Bu tipler, yönetim yokken kendilerini sunucu sahibi sanar, sunucuda ahkâm kesmeye başlar. Defalarca denk geldim; güvenilmez olurlar.
2) Sunucuda kadın oyuncu/üye varsa ortamın kontrolüne özellikle dikkat edin.
Bir süre sonra bazı adminler veya oyuncular saçma sapan muhabbetlere giriyor:
Mesajla rahatsız edenler,
Sevgili olmaya çalışanlar,
Sahiplenme triplerine girenler
Hepsini yıllarca gördüm. Topluluğu bozan şeyler bunlar. Bir çok büyük klan dağıldı gözümün önünde böyle
3) En üst rütbeli kişiler mutlaka iyi denetlenmeli.
Bugün bile bir örneğine denk geldim:
Bir user, iyi oynayan birine küfür ediyor; adminler görüyor ama müdahale etmiyor. Sonra iyi oynayan adam da sinirlenip cevap veriyor ve banlanan o oluyor.
Burada suç kimde?
İlk küfür eden mi,
Gördüğü hâlde müdahale etmeyen admin mi,
Yoksa sadece oyununu oynayan adam mı?
Bu tip adaletsizlikler topluluğu çok hızlı çökertir.
4) Sunucu masraflarını oyunculardan toplamaya çalışan sahiplerle çok karşılaştım.
Bunu sizin için söylemiyorum ama böyle yönetilen hiçbir sunucu uzun ömürlü olmadı. Sunucu masrafı topluluğun yükü değil, yönetimin kararlılığıyla çözülür.
5) Sağlam bir ekip kurmanın yolu şunlardan geçiyor:
Yeterli sayıda TeamViewer yetkilisi olması,
Üst rütbeli adminlerin sunucuyu kendi sunucusu gibi koruması,
Önceliğin ban/gag değil, kullanıcı çekmek olması,
Userlara karşı kibar ve açıklayıcı davranılması,
Keyfe göre map değiştirilmemesi, mutlaka oylama yapılması,
Klan üyelerine/adminlere TS gel, Discorda gir şeklinde sürekli baskı yapılmaması.
Bu maddeler, yılların tecrübesiyle edindiğim en önemli noktalar. Umarım topluluğunuzu oluştururken faydası olur.
Merhaba Düşünceleriniz ve önerileriniz için çok teşekkür ederim öncelikle daha önce CS:GO 'da bu söylediklerinizin bir çoğunu yaşadık fakat bir düzene oturttuk hoş bir ortamımız vardı 5 sene önce ama işlerim sebebi ile bırakmak kapatmak zorunda kalmıştık bunun yanı sıra ekibim yok henüz 5 6 kişi denecek kadar az buyrun ortamımızı şenlendirin. vefa nedir bilen bir insanım o sebeple gelmenizi destek vermenizi çok isterim.