Mantıklı dediğiniz sitelerde nekadar dandik marka varsa onları kullanıyorlar. Kaliteli birşey dizmeye çalıştığınızda normalden çok yükseğe denk geliyor.
Eğer kullanılacak markalar kaliteli olacak ise toplama daha mantıklı, ama markaya önem vermeyenler için evet sizin dediğiniz yöntem daha güzel.
Saydığım sitelerde neredeyse hiç sizin bahsettiğiniz gibi dandik markalar kullanan hazır sistemler görmedim. Çünkü buradan alışveriş yapan insanlar genelde ya bu işten biraz da olsa anlayan veya anlayana aldırtan insanlar oluyor.
Bu gördüğünüz hazır sistemi geçen sene Ekim'de toplamıştım (sistemin son hali bu şekilde değil. Aldıktan hemen sonra RAM, SSD ve Sıvı soğutucu takviyesi yaptım) ve dandik bir marka görmüyorum. Sadece Strong markasından emin değilim fakat o soğutucuyu hiç kullanmadım zaten direkt sıvı soğutucu eklemiştim. Bazen sadece ekran kartının edeceği fiyata komple bir sistem alabiliyorsunuz. Tabi genelde bu kadar ucuz sistemlerde bazı parçalardan kısabiliyorlar. Örneğin 1 TB SSD yerine 500 GB SSD eklemek gibi. Tavsiyem, eğer yanınızda bu işlerden anlayan birisi yok ise en kötü ihtimal ChatGPT'den yardım alırsanız o da sizi gayet mantıklı şeylere yönlendirebilir.