Bir eve baktık site içinde diğer ilanlara göre ev ucuz ve cephesi konumu vs çok güzel evde kiracı var adam ilana fotoğrafları yapay zekayla evi boşaltarak koymuş çünkü ev döküntü içerisinde kiracının eşyaları eve bir gittik adım atıcak yer yok nerdeyse ev dopdolu eşya herneyse o kısım bizi pek ilgilendirmezde keşke biraz toplasaydıda rahat baksaydık. Kiracı güncel koşullara göre kira ödüyor kendisi avukat söylediklerine göre ve tek yaşıyor o yüzden dağınık (evin içi alkol şişeleri vs dolu genç zengin züppe birinede benziyor adam) evde tadilatlık yerler var çünkü adam kötü kullanmış bunlara rağmen alınabilecek fiyatta ev. Asıl konu kiracının çıkışı önemli bizim için emlakçının dediğine göre ilk başta kiracı çıkmiyacağını söylemiş daha sonra kendisine ben ya şubat ya temmuzda çıkacağım demiş kendisi ev yaptırıyormuş evi o tarihlerde teslim olabilirmiş. Bizde dedik ki tamam taahhütname imzalarsa temmuzda kesin çıkcağı ile ilgili olur. Emlakçıda tabi imzalar kaporadan sonra buluşuruz noterde imzalırız vs dedi. Ama evi gördükten sonra ve o yaşantıyı gördükten sonra bu adam bugün imzaladığı şeye yarın imzaladımda banane çıkmıyor diyebilir tam o tip çünkü nasıl anlatacağımı bilmiyorum eve gidince şok olduk çünkü hiçbir şey umrunda değildi adamın. Tahhütname imzalatsak ben çıkmıyorum diyebilir mi zamanı gelince tavsiyeleriniz nelerdir bir kaç gündür düşünüyorum ne yapacağımı bilemedim
Hocam hukuk uzmanı değilim baştan söyleyeyim fakat biz de şu an kiracıyız ve bir yandan ev bakıyoruz. Çok emlakçıyla konuştuk araştırdık da taahhütname imzaladıktan sonra çıkmıyorum derse ihtarname çekiyorsunuz yine çıkmazsa polis eşliğinde çıkartma yetkiniz oluyor dendi. Yani öyle dava açayım bir kaç yıl sürer sonra tazminat öderim gerekirse gibi bir durum oluşmuyor onu imzaladığınızda. Fakat dediğim gibi bize bunu anlatan emlakçılar ve internetten gördüğüm kadarıyle biz de bu koşullarda ev bakıyoruz.