Merhaba herkese,
Mamapatisi.com isimli e-ticaret sitemi kurdum, vergi levhamı aldım ve tüm yasal süreçleri tamamlayarak satışa hazır hale geldim. Şu an için
40.000 TL'lik bir başlangıç bütçem bulunuyor.
Petshop kategorisinde ilerlemek istiyorum. İlk etapta XML bayiliği sistemini araştırdım. Seçenek bol gibi görünse de süreç beklediğim gibi ilerlemedi. Yaklaşık 10 firmaya başvurdum; bunlardan sadece 2 tanesi (otomatik onay ile) hesabımı açtı. Diğerlerinde ise ciddi bir muhatap bulma sorunu yaşıyorum. WhatsApp hatları beni maile yönlendiriyor ancak attığım maillere bir haftadır dönüş alamıyorum.
Onaylanan 2 firmanın fiyatlarını incelediğimde ise durum daha da umutsuz görünüyor. Bayi fiyatları, Akakçe gibi platformlardaki perakende satış fiyatlarından bile yüksek. Bu şartlarda rekabet etmem imkansız.
Bu nedenle
kendi ürünümü alıp stoklu çalışmak fikrine daha sıcak bakmaya başladım. Lojistik maliyetlerini düşürmek adına başlangıçta "yükte hafif" ürünlere (kedi maltı, vitaminler vb.) odaklanmayı planlıyorum. Ancak elimdeki bütçenin stoklu ticaret için yeterli olup olmayacağı konusunda endişelerim var.
Bu bütçe ve piyasa koşullarında sizce nasıl bir yol izlemeliyim? Değerli tecrübelerinizi ve önerilerinizi paylaşırsanız çok sevinirim.
Hocam Selamlar,nacizane fikrim eğer bulunduğunuz bölgenin nüfus yoğunluğu yüksekse;
Trendyol Go Market, Getir Çarşı, Yemeksepeti Market gibi platformlara kayıt olabilirsiniz.
Bu platformlarda kurye, ürünü sizden teslim alır ve semtinizdeki müşterilere ulaştırır.