DoraOtomotiv adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bunu müşavirine sorsana sen ne işe yarıyorsun diye. Faturayı kesmek büyük maharet bunu defterde muhasebe cetveli ile ayırmayı gör birde. Senin dijital gelen giden faturaya a4 kağıdı çıkıyor. Her ay vergi, bağkur hesaplanıyor. Her 3 ayda bir kar oranına göre vergi çıkıyor. Öyle dikkatli yapıyor ki sen vergi cezası yemiyorsun. Ha arkanı topluyor, yanlış fatura kesersen seni düzeltiyor bu adam. Bunlar en basit işlemleri o müşavirin. Yıllık senden aldığı 18 bin lira. 1 aylık iş yeri kirası başka bir şey değil. Ana yemeğin yanında tatlı istemek hakkı diye düşünüyorum. Sen dik başlılık yap 7.5 yılda 1 defa vermiyorum de, başka müşavire git bunu aylık öde. Aylık kestiğin faturaymış, gelen Faturayı kim karşılıyor?
eğer aylık kazandığı para yetmiyorsa ona zam yapar, aylık anlaştıktan sonra yıl sonu hop bana para ver diyemez dememeli kimse. o zaman biz de sattığımız her üründe müşteriden yıl sonu bizi kurtarmadı ya ekstra ödeyin diyelim. bu etik mi? gerçekten akıl ermiyor şu cevabınıza, adamın işini öyle bir yazmışsınız ki sanki ekstra yapması gerekeni yapıyor. adam zaten yapması gereken işi yapıyor tabii benim ceza yememem lazım, tabi benim vergilerimi halledecek. öyle yapmayacaksa adamın mesleğinin anlamı ne? gerçekten yazık.