Öncelikle geçmiş olsun hocam. Kartlarınızın pek çok defa bu sebeple boşaltıldığını söylemişsiniz bu bana kalırsa cihazlarınızda bir sorun olduğunun göstergesi. ATM'den para çekerken QR ile, internet harcamalarında ise sanal kartla işlem yapmanızı tavsiye ediyorum.
Bazı bankalar bu konuda çok saçma sistemler izleyebiliyor. Geçen aylarda X banka hesabımdan gece vakitleri Hindistan üzerinden çekim yapmaya çalışıldı. Şaşırdım çünkü o bankayı genelde ufak tefek R10 harcamaları için kullanıyordum ve XXXX gibi düşük bir limiti vardı. Bankayı aradım durumu izah ettim. 2 harcama denemesinden sadece 1 tanesini orada görüntüleyebildi. Çözüm olarak internet kullanımına da kapatmamız gerekiyor, telefondan erişemeyeceksiniz uygulamanıza dendi. Ertesi gün kart ödemesi olduğu için bunu kabul etmedim (bu esnada harcama denemesi yapılan sanal kart kaldırıldı, normal kartım internet harcamalarına kapatıldı ben tarafından). O halde tüm sorumluluk size ait dendi. Biraz tartıştıktan sonra taksitleri bitirip kredi kartını kapattım. Aynı banka ile geçmişte çevremdeki insanlar da çok saçma mağduriyetler yaşadılar.
Birinci derece yakınlarımdan bir tanesi ABD'ye döndü tamamıyla. Ancak burada ki kartlarını aktif olarak kullanıyor. Dün konuştuğumuzda kartlarının bloke olduğunu söyledi (sanal kartlar dahil). Bankayla görüşmüş Amerika'da hareket algıladıkları için böyle bir şey yapmışlar (2010'dan beri her yıl en az 4-5 ay Amerika'da yaşar ve böyle bir şey olmazdı). Fazla uzatmayacağım kısacası bu birazcık bankaların tutumlarına bağlı gibi geliyor.