Benim başında olduğum bir platformda delilleri sunmadan, örnekleri vermeden kendi kafanıza göre yazılar yazarak iftira atmayın! Örnek verin bizde bilelim ve sorun varsa hızlıca gerekeni yapalım. Moderatorler kurumsal üyelerden para kazanmıyorlar o yüzden bu kurgu mantık dışı.
Eğer böyle bir şey yapılıyorsa (sözüm meclisten dışarı benim yetki verdiğim kimse bunu yapamaz yaptığı an üyeliğini kökünden siler gönderirim) hangi karaktersiz yönetici hangi karaktersizi koruyor? Delil, yazışma, konuşma, görsel, belge, örnek vb. ne varsa hepsini iletin bu konu altında hep beraber görüp netleştirelim konuyu.
Nacizane konu dışı bir öneride bulunmak istiyorum Coşkun Bey,
Bazı şikayetlerimizde, acil bir konuda ihtiyacımız olduğu anda veya ticari konu ihlali yapan üyelerle karşılaştığımız vakit bazen çok geç müdahale ediliyor. Burda moderatör arkadaşlara tabi ki kabahat bulmuyorum. Fakat 200 bin üzeri üyenin bulunduğu ve Türkiye'nin en büyük ticari forumuna göre moderatör sayısı gerçekten çok az.
Özellikle gece vakitlerini kollayıp sahte üyeliklerle konu açan kullanıcılara denk geliyoruz.
Örneğin;
Geçen yeni bir üye saat gece 1 gibi online çalışacak arkadaşlar arıyoruz diye konu açtı. Konuya müdahale edilene kadar, konu altına 20 kişi mesaj attı. Sabaha karşı da üye forumdan uzaklaştırıldı. Şahıs sahte bet siteleri için canlı destek elemanı arıyormuş ki illaki birilerini bulmuştur. Günlük 1500 TL+Prim vs vs herşeyi eklemişti konuya.
Başka bir örnek vermek gerekirse de birinin hakaret veya konu baltalama mesajını report ettiğimizde bazen 4-5 saati buluyor aksiyon alınması. Bence bu forumda bu tür eylemlerin daha yakından takip edilmesi ve moderatör sayısının ciddi derecede arttırılması lazım. Malum onların da işleri ve sosyal hayatları var ve yetişmekte zorluk çekiyorlar.
Son 1 örnek daha verip konuyu kapatayım;
X kişisi Y kişisi hakkında "Şikayetim Var" kısmına konu açıyor veya "Ban Cezası Sorunlar" kısmıda olabilir farketmez. Konunun moderatör onayından geçmesi zaten biraz zaman alıyor. Forum kuralları gereği karşılıklı atışma yasak olduğu için, moderatör söz vermeden diğer taraf açıklama yapamıyor. Ama bazen moderatör arkadaşlar 2 saat sonra geliyor. O süre zarfında 2 tarafta durmada birbirlerine saydırdığı için, forumdan 3 gün uzaklaştırma alıyorlar.
Bunlar ve bunlara benzer bir çok örnek sayabilirim size. Kategori moderatörleri harika cidden "7/24" anında müdahale ediliyor. Ama normal moderatör sayısının artarsa, hem şimdiki moderatörlerin yükünün azaltacağını, hem de işlemlerin çok hızlı bir şekilde sonuca varacağını düşünüyorum.
Sadece Bir Fikir...