yurtdışında bir bankada normal hesap ve debit kartım var. alakasız yerlerden çekim olunca telefon geldi güvenlik iyiymiş dedim hemen online işleme kapatın dedim.
ertesi gün baktım online işleme kapatılsa da yine alaksız yerlerde internette kullanılmış.
Sonra gidip kartı kapattırdım yeni karta başvurdum, numara değişti tabi. bu arada çekimler devam etti, kart kapalı düşünün.
bunu görünce yeni kartı da kapattım, fuzuli olarak bir de ücret kestiler karta, şaka gibi.
iki kart da kapalı bir kaç gün daha hesapta hiç para kalmayıncaya kadar küsürata kadar devam etti. sonra bir kaç gün 1000 tl civarı para kalsın dedim çok merak ettim. bir şey olmadı gerçi ama tabi artık güvenemezdim ve sonra hesabımı kapatın dedim bankayla ilişkimi kestim..
bu süreçte tek güzel şey bankaya 5 defa gidip ayrı günlerde bir önceki günün işlemleri için iptal dilekçesi verdim. hepsi geri döndü. ama çektiğim eziyet çok saçmaydı.
Türkiye'de hiç olmazsa bu durum yoksa internetten mobil uygulamadan kartı internete kapattığınız anda kapanıyorsa yatın kalkın dua edin.
herkesin çözümü olan sanal kart + limit açma veya internet kullanımına kapatıp açma + gün sonu bakiye sıfırlama
bu önlemlerle kullanmak gerekiyor.
tüm dünyadaki en saçma şey de şu: "kartım sadece 3d işlemle veya sms onayı ile internette kullanılabilsin" diyemiyorsunuz. bu ne saçma bir şeydir? bazı yerler niye 3d onayı olmadan çekim yapabiliyor olsun? tamam oralar böyle olabilir ama ben kartımı 3d olmadan veya sms gelmeden kullanılamasın diye niye bir kısıt koyamıyorum.
bunu sağlayacak tek seçenek şu anda işlem anında açmak ve ayrıca limit koymak . şu an için idare edecek bir çözüm. ama kredi kartı kullanmak ve internet kullanımına sürekli açık tutmak büyük risk gerçekten.