Ödemediğinizin tespit edilmesi, kağıdın hazırlanması ve size ulaşması aşamasında birkaç ay geçmiş olabilir. GSS aylık 780 TL'di. Büyük ihtimalle 3 aylık borç eklenmiştir eski borcunuzun üzerine. O da 2340 TL yapıyor. 2600 TL artmış demişsiniz. O aradaki 260 TL de toplam borcunuzun faizi olarak yansımış olabilir. 3 aylık borç 2340 + 260 TL faiz = 2600 TL. Fakat geçen haftalarda şu an aylık 780 TL olan GSS'ye %100 zam geldi ve 1580 TL oldu. 1 Aralık'tan itibaren yürürlüğe girecekti. Aslında önceden brüt asgari ücretin %3'ü kadardı. Artık %6'ı olarak ödenecek. Örneğin Ocak ayında brüt asgari ücret 32.500 TL'ye yükselirse GSS de 1950 TL'ye yükselmiş olacak. Ayrıca borçlar silinecek gibi söylemler olabiliyor fakat bu genelde yeni borçları değil eski borçları kapsıyor. Mesela 2015 yılına kadar olan borçları vb. gibi.
Şimdiye kadar gelir testi yaptırmadınız sanırım. Gelir testi yaptırarak geçmiş prim dilimi yeniden değerlendirilebilir. Uygunluk hâlinde borç affı veya düşük prim dilimi uygulanabilir. Size en yakın SGK'ya gidip bilgi alabilirsiniz. Ya da 170'i arayıp danışabilirsiniz.
kalan borç : 5670 tl diyor.
kalan borç gecikme zammı : 430 tl diyor.
zaten hocam bana kalsa ödeme taraftarıydım ama allah razı olsun forumdaki ve çevremdeki herkes ödeme silinecek ( hatla aile hekimi bile ödeme ) deyince ödemedim.
gelir testini de belirttiğim gibi üzerime araba var. resmiyette gelirim yok ama anne babam çalışıyor onları da görürler diye başvurmadım. en iyisi dediğini gibi sgk dan vs bilgi almak.
teşekkürler.
Öderken sordum taksit yok oranı memur a sormuştum bu tekrar çıkar mı diye evet çıkabilir arada bir gir bak e devlete dedi
Ama şunu iyi biliyorum çok fazla faiz geliyor
hocam taksit yaptılar mı ? ödedikten sonra peki işe girmedim diyelim yine bu borç sıfırdan gelip artabilir mi

yani bir kere ödedim sallıyorum 5 yıl sigortam olmasa bir daha karşıma çıkmıyor mu bu borç ? o kafamı karıştırdı doğrusu.
[/QUOTE]
Taksit bile yok yani

trajikomik.
bir şekilde ödemeye çalışacağım bakalım teşekkürler hocam.