Arkadaşlar konu tartışma konusu değildi ne yazık ki yorumlar konu dışına çıkmış oldu.
Bakıyorum ısrarla yorum yapmaya devam ediyorsunuz. Daha detaylı açıklayayım size.
Konu başlığına dikkat edin. Cf kurulumu alınacak diye başlık açılmış. Belli ki forumun 10 kişiden 8i gibi sizde forumu hizmet almak veya hizmet vermek için kullanıyorsunuz. Ve konu başlığı hizmet almak için açılmış. Burada ki arkadaşlarda fiyat tekliflerini iletmişler. Verilen teklifleri eleştirip 500₺ teklif veren adama tokatçı muamelesi yapıyorsunuz. Sırf vaktiniz yok diye bildiğiniz işi 50₺ - 100₺ veya ücretsiz yaptırmayı düşünüyorsunuz. Aynı konuyu başkası açsa 50₺ 100₺ teklif vermeye tenezzül etmezsiniz.
Ayrıca bilgi, birikimden bahsediyorum. Arkadaşlar benim için bir post, story hazırlamak 10dk.
Bir wordpress tema kurmak veya eklenti kurmak 5dk hatta bazı hataları gidermek bir kaç tıklamaya yetiyor.
Bu işleri biliyorsanız bu işlerde sizin için bilgi birikim değil anlamına ge
Belki bu sektörü bilirsiniz benim bildiğim sizin bilmediğinizi düşündüğüm sektörde örnek vereyim.
Elektrik panoda sigorta değiştirmek 3dk
Korniş takmak 2 delikten ibaret.
Petek temizlemek havasını almak 5-10dk
Priz değiştirmek, avize takmak 2 kabloyu birbirine bağlayıp bantlamaktan ibaret.
Ama ben evime çağırdığım ustaya sizin şu tepkinizi veremiyorum. Tabi ki işi bildiğim için verilen fiyatları inceleyebiliyorum ve ona göre karar veriyorum.
Bu forumun üyelerinin çoğunluğu yardım severdir.
Konu başlığında cf kurulumu yapamadım, hata, yardım vb. konu açılsaydı arkadaşlar tarif ederdi hatta bazıları anydesk ile bağlanıp hallederdi.
Siz bildiğiniz işi vakit kazanmak için yaptırmak istiyorsunuz ama kendinizin yapmicağı fiyatlara yaptırmak istiyorsunuz üstelik teklif verenleri de eleştiriyorsunuz.
Ben bunun yanlış olduğunu dile getirdim.
Umarım anlatabilmişimdir herkese iyi geceler.
Hocam uzun uzun yazmışsınız okudum.
Öncelikle şunu netleştireyim kimse Cloudflare kurulumu yapanı küçümsemedi, ya da işi bilene laf etmedi.
Sadece
500₺ fiyatına şaşırdık mevzu bu.
Cloudflare, uzaktan altyapı müdahelesi, 6 katmanlı yapılandırma, reverse proxy optimizasyonu gibi teknik bir operasyon değil.
DNS kaydı girip proxyyi turuncuya almak, SSLi Full yapıp beklemekten ibaret.
Yani konu şu:
"İşin zorluğu değil, süresiyle fiyatın dengesi sorgulandı."
Siz diyorsunuz ki:
Ben 10 dakikalık işlerime para alıyorum.
Tamam haklısınız.
Kimse emeğe laf etmiyor.
Ama arada şöyle bir fark var:
WordPress kurulumunda hata çıkabilir, ayar gerekebilir. Bir tasarımda revizyon olur. Bir elektrikçi yanlış bağlarsa sigorta atar, risk vardır.
Cloudflare tarafında risk şu:
Turuncu buluta yanlışlıkla iki kere tıklayıp griye döndürmek.
DNS TTLi 5 dakika yerine otomatik bırakmak.
Ayar yaparken çayın soğuması.
Yani iş sektör ustalığından çok youtubedan ilk çıkan videoyu izleme seviyesinde.
Ama tekrar söylüyorum:
Sorun
hizmet verilmesi değil,
hizmete biçilen etiketsel ciddiyet.
Bu iş değersiz demedik.
Bu iş 500₺lik bir olay mı? diye sorduk.
birisi Arkadaşlar Cloudflare kuramadım yardım dese, Millet AnyDesk ile girip yardım ederdi. Ama burada
basit bir işlem premium operasyon etiketiyle listelenince doğal olarak tepki geldi.
Sizce de 5 dakikalık işlem + turuncu bulut + save = 500₺
"Biraz fazla premium değil mi?" diye sormak haklı gerekçe değil mi?
Saygılar,
Mizah, tartışma niyetine değil
durumun komik yanını gösterme amaçlıydı.
Herkese iyi geceler, ama yine de cf kurulumunu
sanayi tipi marangozlukla kıyaslamayalım, kalp kırılıyor. 😄