FED başkanı ile yaşadıkları siyasi krizde haksız olmakla birlikte, bu konuda kısmen haklı çıkacaktır çünkü Amerikan yönetimleri sayesinde 2000'li yılların başlarından bu yana Federal Rezerv'e bağlı Gravür ve Baskı Bürosu'na mütemadiyen bond ve tahviller üzerinden karşılıksız para bastırdılar, e Orta Doğu'daki, Orta ve Latin Amerika'daki, Avrupa'daki politikaları da belli; bu yüzden bunca borcun olması doğaldır. Trump ise ilk başkanlık döneminde bu faaliyetlere müsaade ettiği için de bu konuda 'kısmen' haklı çıkmış oluyor.
Eğer finans, ekonomi, siyasi ve askeri politikalarını değiştirmezlerse borçları artmaya da devam edecektir, karşısında ise sürekli döviz rezervini genişleten ve Latin - Orta Amerika, Afrika'da güçlenen bir Çin Halk Cumhuriyeti var.
isterse amerikanın 100 milyon tirilyon borcu olsun. Adamların silahlı gücü büyük istedikleri yeri tehtit ediyorlar heryere çöküyorlar. Dünya elinin altında yarın bir sorun yaşasak istedigimiz kadar haklı olsak amerikanın 2 dudagının arasında ambargomu yaparlar.