Çalıştığım şirkette bir yönetici usulsuzlük yapıp bankaya göndermesi gereken parayı zimmetine geçirmişti. Bunu da 1 hafta süreyle yapmıştı ki bankaya giden para olmayınca merkez inceleme yaptı adamın işine son verdiler.
Şirket zaten üstüne gitmedi fakat yönetici "hukuksuz olarak işten çıktığını" söylediği için şirkete dava açtı. Güveni de kamera kayıtları olmamasına güveniyordu. Tabi sonradan anlaşıldı ki adamın yaptığı çok şeyler varmış. Müşteriden nakit alıp işlemleri kendi kartından kullanıyormuş, şirket kazandı ve yönetici davayı kaybetti. Sonradan öğrendim ki 4 yıl ceza almış ve para cezasına da döndüremiyormuş, neyse aradan 1-2 ay geçti ve bu kişinin instagramda yeni sevgilisiyle fotoğrafını görünce dışarıda olduğunu anladım
Konuyla çok alakasız bir durum olsa da yazılan yorumlara dayanarak bunu yazmak istedim. Sizin sicil temiz ve buradaki arkadaşların dediği gibi 1-2 hafta diyorlarsa bana göre doğrudur. Bence asıl sorun bu sicile işlendikten sonrası, umarım bu iş hayatınızı etkilemez.