IRACE adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
İsmi geçen firmanın geliştirdiği sistem için zamanında Türk piyasasında uzun soluklu bir çalışma ve aynı zamanda diğer teknolojilere karşı karalama yapıldı. Firmanın geliştirdiği ve ismine VDS dediği sistemi öve öve bitiremediler ve daha hala yıkama yağlama çalışmaları devam ediyor.. Slogan basit VDS paylaşımsız. Bizim insanımız inandı bu yalana ve firma Türk piyasası üzerinden yükseldi. Böyle bir çalışma nerede başlatılabilirdi Gelişmemiş geri kalmış 3. dünya ülkesi Türkyede tabiki... Dünyanın heryerinde insanlar teknoloji geliştirir bizde durum farklı bir kutu açılışı yaparız. Bunu söyleyince bi sözlük var ya şeyimin sözlüğü çok zorlarına gider üyeliği iptal ederler


Bahsettiğin firmanın yazılımı kaç dolar kullanan arkadaşlar yazsın bende merak ettim şindi işlemci sayısı core sayısı ram miktarına göre blackboard'un haşırd olayı değişiyor...
Çok haklısınız dediğiniz üzere VDS denilen şey aslında bellek ve cpunun dinamik genişletilmesi yapılmayan bir VPS'den ibaret, Yani eski tür klasik VM, VDS marketing term olarak kalıyor teknik bir terim değil.
Ancak kelime oyunları dönüyor, ekonomik olarak tek sunucuya vm'leri doldurmak dinamik genişletme yapmadan yapması çok zor yoksa 2gb ram 1vcpu sanal sunucular 500 liradan başlardı ondan bu kazıkçıların kullanım sözleşmesinde "Kulllanıcı sunucusuna tahsis edilen vcpunun %50'sinden fazlasını devamlı %80 üstünü ise kullanmanız durumunda servisleri iptal etme hakkımız saklıdır" yazar
Virtual Dedicated Server'in düz VM açmaktan farkı yoktu yani, dinamik genişletme olmadığından noisy neighbor problemine daha az yatkındı eğer gerçekten sunulsaydı.

VMWare'nin adını belirtmemek istemenizde ki sebebi nedir, dava açıp durmayı seven bir şirket mi? Karalama yapmak gibi bir amaç yok sadece objektif eleştiri bunlar, gerçi kendi ülkelerindeki birileri eleştirse ifade özgürlüğü Türkiye'de eleştirince davalık olunabilir.

KVM üzerine kurduğum sunucuda aşırı yüksek performans aldım, kasma yok, Windows'un arayüzü akıcıydı gerekli driverleri kurduktan sonra.
Linux sunucular içinse performansda farklılık görmedim, io performansı açısından fark yaratabilir. Benchmark atmadım ama referans atabileceğim esxi altında duran bir vm var test etmek istersem.

Proxmox'da değilim, kendi alt yapımdayım basit scriptlerim var qemu'yu çalıştırıyor arkada.

Geçenlerde ufak bir teknik sorun yaşadım bridge açınca sunucunun interneti gidiyor problemiydi, kullandığım host firmasının yaptığı bir ayardan olduğu ortaya çıktı ancak kendim çözene kadar forumdan yardım istedim adam geldi esxi veya hyper v kuralım çok güzel olur diye önerme yaptı konuyla alakasız olmasına rağmen.