KVM ve LXC kullanan host firması görmüyorum, neden olabilir acaba?
Hep VMWare Esxi, aşırı ucuz hostinglerde ise Hyper-V var.
Büyük hyperscaler cloud firmaları KVM tabanlı gitmelerinin sebebi ortada, evinde homelab kuran 14 15 yaşındaki arkadaşlar KVM ile 2014 yılından kalma çöp sunucu (bizim ülkemizde halen ₺10000'ye kazık satmaya çalıştıkları sunucular, ssd ekleyince ₺5000 çöp oluyor ₺10000 2000 liralık kullanılmış başka sunucudan söküp taktıkları disklerle) 10 veya 20 VM açabiliyor.
VMWare Esxi daha çok kurumsal ortamlarla ilişkilidir, hostlar diğer ülkelerde nadiren Esxi tabanlı çalışırlar, en dandik hosta gidin VMWare Esxi ile çalışan çok az kaldı açıkça KVM Server diye sitelerine yazıyorlar hemen hemen herkes.
Kendi deneyimimde; KVM performansı aşırı üst düzeydi, VMWare Esxi'nin eksikliğini kurulumda hissetmedim, arayüzede ihtiyacım olmadı basit sysadmin bilgisi olan kolayca kullanabilir.
Diğer bir kısım ise LXC, Linux VPS'leri halen VM olarak açanlar var, en doğrusu LXC yapmak, VDS'leri VM yapmak.
İsmi geçen firmanın geliştirdiği sistem için zamanında Türk piyasasında uzun soluklu bir çalışma ve aynı zamanda diğer teknolojilere karşı karalama yapıldı. Firmanın geliştirdiği ve ismine VDS dediği sistemi öve öve bitiremediler ve daha hala yıkama yağlama çalışmaları devam ediyor.. Slogan basit VDS paylaşımsız. Bizim insanımız inandı bu yalana ve firma Türk piyasası üzerinden yükseldi. Böyle bir çalışma nerede başlatılabilirdi Gelişmemiş geri kalmış 3. dünya ülkesi Türkyede tabiki... Dünyanın heryerinde insanlar teknoloji geliştirir bizde durum farklı bir kutu açılışı yaparız. Bunu söyleyince bi sözlük var ya şeyimin sözlüğü çok zorlarına gider üyeliği iptal ederler
Bahsettiğin firmanın yazılımı kaç dolar kullanan arkadaşlar yazsın bende merak ettim şindi işlemci sayısı core sayısı ram miktarına göre blackboard'un haşırd olayı değişiyor...