Ben açıkçası kiralama....araç/ev gibi şeyler aldım yada hani direk marka değilde jenerik dedikleri tek kelimelik koltuk..tr gibi tek haneli birşeyler aldım kendim alırken global olsun diye baktım ve bunları evet com gibi global değil türkiye sınıtları içinde yerel işletmelerin kullanabileceği yada yerel sektörlerin kullanabileceği alan adlarını aldım. Çoğunluk bu şekilde oldu. Hani şimdi ise yine yapay zeka ile sorgulamalarımda çıkan kelimelere bakınca ve com/orgnet gib uzantıların birbirinden farklı firmalarda olduğunu görünce ve birde satışta olup yüksek bir meblagg isteniyor ise onlar dikkatimi çekiyor. Bu sebeplerden ötürü ben bu alan adlarını aldım. Tabikide markalarda mevcuttur. Ancak azındlıkta kalan kelime veya kelime grupları dır onlar.
Evet. O sebeple gereksiz .tr domain. Zaten teknik olarak da verim alınabilen uzantılar değil coğrafi uzantılar.
Bildiğiniz bir çok büyük marka .tr domain kullanmıyor bile ya elinde boşta tutuyor başkası alıp markaya zarar vermesin diye ya da hiç kaydetmiyor bile. Sadece kamu kurumları teşvik amaçlı kullanmak zorunda kaldı onlarda bilinilirlik sağlayamadılar.