ikalkan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hiç bulaşmamak mantıklı yada denk geldiyse artık beklemede olucaz desenize. Birde bu tescil sahibi firma yinede bana devret ücret karşılığında ver diyebilir mi? Buradaki ücret tabi küçük bir meblağ yani vaktiyle aldıklarım. O zamanlar tescil muhabbetini tam bilmiyordum.
Marka sahibi için hiç bir sebep yok. O domaini almak isterse zaten elinizden alabiliyor kolay şekilde. Amaç zaten kullanmak değil marka haklarını korumak. Kullanmak istese zaten alır kullanır sizin o domaini boşta bulup kaydetme ya da elinizde tutma şansınız bile olmaz.

Ülke uzantıları bütün dünyada kendi ülke regülasyonlarına tabii. Kendi yönetmelikleri var. Herkese açık kayıt yapılması marka haklarının korunmasına engel bir durum değil marka sahibi o domaini elinizden alır.

O sebeple yıllardır söylüyorum .TR domain alınıp satılacak uzantı değildir. Global bir hedef kitle amacınız yoktur şirketinizi kurar, markanızı yaratır, tescil edersiniz gözünüz arkada kalmadan kullanırsınız. Kullanmak dışında belgesiz kayıt ettiğiniz her domain elinizden çıkacak domaindir.

Hatta diyelim domaine ait bir marka tescili yok sadece domain elinizde kimse gelip size bu domaini bana sat demez çünkü marka tescilini yapıp talep eder ve elinizden alır.

Diğer bir risk ise marka tesciliniz olmadan domaini projelendirdiniz, iyi bir noktaya getirdiniz marka tescili yapan kötü niyetli biri büyüttüğünüz markayı/projeyi elinizden alabilir.

Kısacası marka tesciliniz yoksa .TR domain almanın bir mantığı yok.

Bu işin satışı sadece marka devri ile mümkün olur hem marka tescili hem de domain elinizde mevcuttur marka devriyle birlikte domaini satarsınız. Bu da hem maliyetli hem de marka tescili konusunda uzman desteğiyle yapılması gereken bir durum. Siz benimadım.tr domainini alıp benimadım.tr şeklinde domain adıyla marka tescili yaparsınız "Benim Adım" isimli marka sahibi itiraz eder. Ya da benzerlik itirazı gelir. O yüzden profesyonel bir marka desteği almanızda gerekir.