Eşim için açtık. Şuana kadar olan görüşlerim aşağıda. Eğer şirketseniz ve bilginiz varsa kendi sisteminizi kurun.
Avantajı:
- Hosting derdi yok.
- Bireysel için sanal pos, kargo anlaşması hazır.
Dezavantajı:
- Hazır temalar üzerinde detaylı işlem yapmak için JavaScript müdahale gerekebilir. Kendi temamız olsa istediğimizi rahat yaparız.
- Medya kütüphanesi yok. Bir görseli defalarca yüklemeniz gerekebiliyor. Hosting sorunu olmadığı için yükle dur ☺️
- Kargo için yurtiçi, mng ve ptt harici kullanamıyorsunuz. Fiyatlar değişken.
- Havale ödemesi için müşteriyle birebir ilişki kurmanız gerekiyor.
hocam dikkate alıp cevap verdiğiniz için öncelikle teşekkür ederim.
bir kaç sorum olacak;
site ziyaretçi trafiği gibi ek maliyet alıyorlar mı verdikleri bant genişliği açılırsa örnek ?
e fatura vs olayları nedir tam olarak ?
kargo fiyatları pazaryerlerine oranla ne kadar fark ediyor ?
kargo kodunu sistem kendimi oluşturuyor ? olası bir iade sürecinde kargo kodu tekrar müşteriye veriyor mu ? indirimli kargo fiyatlarından yararlanmak için.
komisyon oranı 3,99 olarak pazaryerlerine göre gayet makul fiyat gibi geldi
kendi sistemimi kurduğum zaman komisyon vermeyeceğim belki ama kargo anlaşması olarak o fiyatları alabileceğimi düşünmüyorum. gözümü korkutan nokta burası.
pazaryerlerinde gereksiz saçma komisyon + ürün zamanında kargoya verilmedi + müşteri memnuniyeti adı altında bir çok ceza kesintisi yapıyorlar. avantaj olarak hazır müşteri kitlesi her an satış yapabilecek biir ortam mevcut
hocam kusura bakmayın 5 yıl e ticaret yaptım pazaryerlerinde 2 yıldır yapmıyorum. uzak kaldım fakat bir çok şeyin değiştini daha doğrusu e ticaretin kurallarının değiştini görmekteyim.
bu yüzden ikas ile başlamak değer mi değmez mi noktasındayım bu saydığım noktalardan dolayı.