Hocam kanserden dolayı doku kaybı mevcut ve %40 engelli raporum hala var bana da öyle demişlerdi 2016da falan ekpssye girdim fakat ne bir iş ne bir dönüş alabildim puanım düşük değildi buna rağmen hiç bir şekilde devlette işe giremedim bana göre devlette iş bulmak şans işi.
Engelli raporunun tek faydası ücretsiz akbil başka da bir işe yaramıyor malesef
Personel alımı koşulları içerisinde sağlık sorunlarına ilişkin bir belirtilen durum olmadığı müddetçe hiçbir sorun olmaz. Örn. Türk Hava Yollarında çalısacaksın. Ancak başvuru koşullarında lomber bel ameliyatı geçiren veya türevi hastalığı bulunanlar elenecektir. Yazıyor olsun. Burada belirtilen ameliyatı geçirdiysen alınamazsın. Keza özel şirketten örnek verdim ama devlette de bu şekilde. Polislik koşullarında olduğu gibi.. Her kurum ayrı değerlendirir bunu. Sen kurumun başvuru şartları içerisindeki başvuru koşullarını inceleyip ona göre değerlendireceksin. Askerliğe alınmadın diye devlette çalışamayacağında dair hiçbir durum söz konusu değil. Çeşitli engeli olan askerliğe alınmayan ve kurumlarda çalışan nice personel var. Başkalarının dediklerine kulak asma. Mevzuat neyse odur.
Ben çürük raporu ile 2 senedir devlette çalışıyorum hocam ve sol görüşe sahibiz.
Merhaba, ünvana göre değişiklik gösterebilir. Her kadronun farklı sağlık şartları olmakta.
Değerli yorumlarınız için çok teşekkür ederim dediğiniz gibi çalışacağınız işin belirli koşulları şartları var örnek vermek gerekirse güvenlik olamıyorum direkt sebebi de askerlik değil de görme seviyesinin düşük olması gibi gibi çok teşekkürler.