Oncelikle gecmis klsun, kesin cozum : praldyne, kenacort. Praldyne ilk surdugunde biraz yaka bagirtir ama cabuk iyilestirir. Aft soguk alginligina bagli ortaya cikar, ama asil ana sebep : beyaz ekmek yememediginizden kaynaklidir. Beyaz ekmek (normal fırın ekmegi) tuketirseniz aft kolay klay olmazsiniz. Tekrar gecmis oksun.
Beyaz ekmek tüketiyorum. Zaten bende çıkan aftlar soğuk alginligina bağlı olarak çıktı. Ateşim yükseldikten sonra ağzımda yara çıktı. İlk başlarda çok fazlaydı ama şu an 2-3 tane kaldı ve geçmek bilmiyor illet.
Aftlar nerede? Boğaz çevresinde mi? Ağız içinde mi?
Bademcik bölgemde 3-4 tane kadar çıkmıştı. Yutkunamadım, su içemedim, yemek yiyemedim, uyku uyuyamadım. Çok zor bir süreçti. KBB özel muayeneye gittim bir tane sprey reçete etti onu kullandım rahatlattı. Boğazım için de ekstra listerin gargara kullandım.
Yemek yemeye çalışırken bir şey farkettim, yağlı bir yemek yerken ilk lokma çok zor inmişti, ama o bölge yağlandığı için bir tabaka oluşturdu. 1 bardak suyu çok rahat içebilmiştim ve çok rahatlamıştım. O tarz bir şey deneyebilirsiniz.
Ekstra olarak sigara vs bir şey kullanıyor musunuz?
Sigara vb. Şeyler kullanmıyorum. Spor yaptığım için genelde zararlı şeyler tuketmemeye özen gosteririm. Asitli içecekleri vs. gibi. Şu an canımı en çok yakan aftler (aft olduğundan tam emin de değilim çünkü göremiyorum.) sağ ve sol arka dişlerimin yanında. Yutkunamıyorum. Doğru düzgün konuşamıyorum. Hastane kontrolü sonrasına bana da hexinat Gargara yazdılar ama bu gargara da çok uzun sure kullanılmaması gereken bir ilaçmış. 3 gün kullandıktan sonra kullanmayı kestim. Kenacort da çok rahatlatıyor ama yaraların yeri sebebiyle jel dagiliyor ve etkisi gidiyor. Ayriyeten kortizon içerdiği için çok tavsiye edilmiyormuş. Şu an ne yapacağımı şaşırdım resmen.