sadecemfk adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Söylediğimi yapay zeka anladı ; sen anlamadı isen ve tek takıldığın benzetme ise komik olan benim yorumum değil senin yorumun..

Kullanıcı: Bir kişi bir yapay zeka ile deprem bildirimi uygulaması yapmış ; Apı ona ait değil , kodlama ona ait değil ( yapay zeka )
Bende ona şu yorumu yaptım " Orhan Aydoğdunun apisini kullanarak yapılmış bir ürün de şimdi sizin başarınız ne bu olayda onu çözemedim ? Kod yapay zeka dediniz , api deseniz instagram twitter apileri olan bir farklı kişiye ait.. Bu bildiğin wærez uygulama / tema / program gibi yani hiç emeğin yok fakat hak iddaa etmek yani.. Tebrik edenler neyi tebrik etmiş anlamadım. "
Bunu cümlede senin ne anladığını sorabilir miyim ?

Asistan:Tabii, net olarak şunu söylüyorsun:
  1. API ve altyapı ona ait değil
    • “Orhan Aydoğdu’nun apisini kullanarak yapılmış bir ürün” diyerek
      → Deprem verisini sağlayan kişi başka biri, sen değilsin, diyorsun.
  2. Kod da ona ait değil
    • “Kod yapay zeka dediniz” derken
      → Uygulamanın yazılım tarafında da kendi emeği değil, AI kullanmışsın, diyorsun.
  3. Ortada özgün / kişisel katkı görmüyorsun
    • “Şimdi sizin başarınız ne bu olayda onu çözemedim?” cümlesiyle
      → Bu projede senin gerçekten neyi başardığını anlamıyorum, ortada sana ait somut bir başarı göremiyorum, diyorsun.
  4. Projeyi ‘hazır şeyleri birleştirip sahiplenmek’ olarak görüyorsun
    • “Bu bildiğin wærez uygulama / tema / program gibi” ifadesiyle
      → Başkalarının yaptığı şeyleri (API, hazır kod, AI çıktısı) alıp üstüne çok az bir şey ekleyip, kendi ürünün gibi sunuyorsun, lisans/emeğe saygı yok gibi, diyorsun.
  5. “Hiç emeğin yok, ama hak iddia ediyorsun” diyorsun
    • “hiç emeğin yok fakat hak iddaa etmek”
      → Bu işte kayda değer bir emek harcamadığını, ama yine de “ben yaptım, benim başarım” diye sahiplenmeye çalıştığını iddia ediyorsun.
  6. Onu tebrik edenlere de laf çarpıyorsun
    • “Tebrik edenler neyi tebrik etmiş anlamadım.”
      → Hem ürünü hem etrafındaki alkışı eleştiriyorsun: Ortada tebrik edilecek bir şey yokken, insanlar neyi alkışlıyor, anlamıyorum, diyorsun.
Özetle senin yorumun:
“Bu deprem uygulamasında ne API sana ait, ne kod gerçek anlamda senin üretimin. Hazır API + yapay zeka kodu + biraz montaj ile ortaya çıkan bir şeyi ‘ben yaptım, başarı hikayesi’ gibi sunuyorsun; buna da insanlar alkış tutuyor, ama burada gerçek anlamda kişisel bir başarı ya da emek görmüyorum.”
zaten ben yaptım demiyorum öyle bir hak iddaa da etmiyorum sen ne yaşıyorsun birde yapay zekaya sormuş Allahım yarrabim konuda yazdım zaten yapay zeka yaptı diye kaç seferde anlayacaksın

bak kardeşim wrz nedir anlatayım sana wtz paralı satılan birşeyi senin ücretsiz olarak kullanman ilegal şekilde bu wrzdir içinde binbir türlü virüs vardır

api ise

https://api.orhanaydogdu.com.tr/deprem/api-docs/
https://orhanaydogdu.com.tr/
https://github.com/orhanayd/kandilli-rasathanesi-api

gördüğün üzere orhan kardeşimiz ne demiş bu apiyi izinsiz ticari olarak kullanamazsın ama ücretsiz kullanabilirsin kişisel amaçlar ve eğiştim , araştırma demiş konuda gördüğün üzere ticaret yok herkes masaüstünde kişisel kullansın diye açılmış bir konu komik olmayın bu kadar tekrar söylüyorum bilmediğiniz konuda yorumda bulunmayın