Merhaba,
Talep ettiğiniz işlem aslında oldukça kapsamlı bir çalışma:
- Kendi SMS API hizmetinizi entegrasyonlamak,
- Yemeksepeti'ne gerçek (Gmail/Hotmail/Outlook) bir e-posta adresiyle kayıt oluşturmak,
- Bu hesaplar üzerinden tek tek SMS denemesi yapmak
gibi adımları içeriyor. Bunların hiçbiri “basit bir işlem” değil; temp mail geçmediği için gerçek mail hazırlığı gerekiyor, API tarafında doğrulama ve kontrol süreçleri var ve manuel + otomasyon tarafında ciddi efor gerektiriyor.
Bu nedenle 250 TL’lik teklifiniz, kusura bakmayın ama gerçekten dalga geçer gibi duruyor. Bugün 250 TL’ye üç paket sigara alınmıyor, öğrenciler bile bu fiyata böyle bir işe oturup bakmaz.
Lütfen teklifinizi gerçekçi bir seviyeye yükseltin ki işi yapacak arkadaşlar da hevesle, hakkını vererek çalışabilsin.
İyi günler.
not:
anlattığınız mantığın gerçekten makul olmasıydı. Elinizde kendi SMS verinizin bulunması ve sadece Yemeksepeti’nde kayıtlı olmayan numaraları loglamak istemeniz aslında ücretsiz bile yapılabilecek bir şey.
Fakat sorun şu ki:
Browser Automation Studio’da dış bir SMS API’sini kendi dökümanınızla entegre etmek “5 dakikalık” bir işlem değil. Bu kısım hem teknik bilgi hem de test süreci gerektiriyor. Kodların hazır olduğunu söylemeniz durumu değiştirmiyor; yine de entegrasyon, doğrulama ve sistemin stabil çalışmasını sağlamak gerekiyor.
Bu yüzden 250 TL gibi bir rakam, gerçekten kusura bakmayın ama bu iş için oldukça düşük kalıyor.
Bugün en basit freelancer işinde bile bu bütçeyle kimse masaya oturmuyor.
Ben sizinle dalga geçmek için değil, tam aksine yardımcı olmak için yazdım.
Ama bu tarz “5 dakika sürer”, “sanki kapsamlı bir proje mi attık”, “250 TL az mı diyorsunuz” gibi ifadeler de pek profesyonel durmuyor.
Kısacası:
Eğer bu entegrasyonun düzgün şekilde yapılmasını istiyorsanız, teklifinizi gerçekçi bir seviyeye çekmeniz gerekiyor.
Yoksa 250 TL'lik bir iş değil, bunu siz de biliyorsunuz.
İyi çalışmalar dilerim.