Bence anlattığınız gibi değildir olay adam niye arayıp direkt küfür etsin, sizi arayıp şu kısımlar aynı değil şöyle olacak falan demiştir, sizde ekstra revizeye girer diyip ücret isteyince sinirlenip hakaret etmiştir aynı olacak diye anlaştık diye falan. Olayın böyle geliştiğini düşünüyorum, hakaret durumu tabii ki yanlış fakat sizde burda sürekli iade yapayım mı tüm ücreti dediğinize göre demekki işin hakkını verdiğinizi düşünmüyorsunuz kendinizde sorun buluyorsunuz ki tüm ücreti iade etmek istiyorsunuz.
Ben olsam müşteriye ulaşırım ilk başta, istediğiniz kısımları düzenleyip daha benzer hâle getireceğim yarın başlarım x sürede de tamamlarım uygun mudur tarzında bir mesaj atarım, müşteri genellikle ikna olur zaten olmazsa da iade teklif edersiniz ama direkt gidip iade teklif etmeyin emeğinizi niye boşa veresiniz. İadeyi son koz olarak kullanın her zaman.
Yasal açıdan sorunuzu cevaplamak gerekirse eğer ortada bir sözleşme, fatura yoksa sizi şikayet ederse vergi dairesine falan tabii ki incelemeye girer ve ceza alırsınız ama şöyle şikayet edeceğim mahkemeye vereceğim diyenlerin %90ı korkutmak amaçlı yapıyor hiç birinin şikayet ettiğini görmedim şu zamana kadar. Şikayet edecek adam şikayet edeceğim demez, direkt gider şikayetini verir size de dosyanın fotoğrafını iletir. Şikayet edeceğim deme amacı size son bir hak tanıması olur iade yapmanızı bekler o yüzden onu der.